Gdje se sve može cijepiti u Zagrebu? Od danas osam novih punktova

Cijepljenje protiv hripavca i drugih zaraznih bolesti je i dalje najučinkovitija zaštita novorođenčadi (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar na svojim web stranicama objavio je ažurirane popise cijepnih punktova.

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL/Ilustracija

Termini cijepljenja svim dostupnim vrstama cjepiva prema javnom pozivu na Cijepnom punktu Velesajam odvijaju se sukladno sljedećem rasporedu: ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 8.00 do 12.00 sati te utorkom i četvrtkom od 14.30 do 19.00 sati.

Uz to, Grad je organizirao, odnosno reaktivirao, osam novih cijepnih punktova, na ovim lokacijama:

Dom Zdravlja Zagreb – Centar

  • Runjaninova 4
  • Lučko, Lučko 2 a
  • Šestine, Šestinska cesta 1

Dom Zdravlja Zagreb – Istok

  • Sesvete, Ninska 16
  • Dubrava – Trnava, Resnički put 81

Dom Zdravlja Zagreb – Zapad

  • Gajnice, Ulica Kerestinačkih žrtava 31
  • Špansko, Trg Ivana Kukuljevića 1
  • Prečko, Prečko 2a

Cijepljenje bez najave

Osim ovih osam punktova,. građani se bez najave mogu doći cijepiti i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Rockefellerovoj 7 u Zagrebu te u podružnici HZJZ-a u ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu.

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Prvi punkt organiziran je u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16.00 do 20.00 sati i svake subote od 10.00 do 14.00 sati. Dostupna su sva cjepiva, a građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva.

Foto: Google Maps

Drugi punkt građanima je na raspolaganju svakim radnim danom od 14.00 do 18.00 sati u Ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu. Cjepivo Moderna je dostupno utorkom, srijedom i četvrtkom. Sva ostala cjepiva (Comirnaty, Astrazeneca i J&J/Janssen) dostupna su svim danima u tjednu. Građani na istoj adresi mogu primiti i treću dozu cjepiva svaki radni dan od 14.00 do 18.00 sati. Obavezno je predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva.


Komentari