GDJE SE CIJEPITI? Od sljedećeg tjedna uvode se promjene, cijepljenje će biti isključivo na jednom mjestu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija

Grad Zagreb je tijekom ljetnih mjeseci smanjio broj punktova na kojima je moguće primiti cjepivo protiv koronavirusa.

Gradski je stožer donio odluku o privremenoj obustavi cijepljenja od 3. do 15. kolovoza za tri lokacije, a to su Dom sportova (Trg Krešimira Ćosića 11), Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina (Trg hrvatskih pavlina 1) i Srednja tehnička škola Jelkovec (Vladimira Strahuljaka 1, Sesvete).

Cijepljenje u Zagrebu tijekom kolovoza bit će organizirano na lokaciji Zagrebačkog velesajma (Paviljon 6, Avenija Dubrovnik 15) ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati.

Tako je cijepljenje je u Gradu Zagrebu tijekom kolovoza organizirano u sljedećim terminima:

2. kolovoza 2021. godine – javni poziv, cjepivo Janssen na punktovima Domova zdravlja:
∙ Dom sportova, Trg Krešimira Čosića 11
∙ Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih Pavlina 1
∙ Srednja tehnička škola Jelkovec, Vladimira Strahuljaka 1, 10 360 Sesvete

i na punktu Velesajam, Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 6, javni poziv, cjepivo Pfizer, u terminima od 8.00 do 12.00 i od 14.30 do 19.00 sati.

Od 03. do 15. kolovoza radi samo punkt Velesajam prema sljedećem rasporedu:
ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 12.00 sati,
utorkom i četvrtkom od 15.00 do 19.00 sati.

Cijepi se cjepivima Janssen i Pfizer od ponedjeljka do četvrtka, a cjepivima Janssen, Pfizer i Moderna petkom.

Tako će Grad Zagreb osigurati potrebnu dostupnost, mogućnost kontinuiranih javnih poziva, mogućnost naručivanja putem e-građani i platforme “Cijepi se”, kao i pozivnih centara, uz istovremeno osiguravanje termina za docjepljivanje, odnosno dobivanje druge doze cjepiva.

Podsjetimo, zagrebački Stožer civilne zaštite donio je, prema uputi HZJZ-a, odluku o uspostavi turističke COVID-19 ambulante.

Ambulanta će se nalazit na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar na Aveniji Većeslava Holjevca 22, te će raditi od ponedjeljka, 2. kolovoza do opoziva, izvijestio je Gradski ured za zdravstvo.

Radno vrijeme turističke COVID-19 ambulante je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8 do 16 sati. Pripravnost je organizirana svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16 do 24 sata na broj telefona: 091/489-7022.


Komentari