Gdje je nestala Jelena Pavičić Vukičević? Ganja akademsku karijeru

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Jelena Pavičić Vukičević, bivša vršiteljica dužnosti gradonačelnika, nakon smrti Milana Bandića, zamrznula je soj mandat u Skupštini prije mjesec i pol. Učinila je to iz osobnih razloga, prenosili su tada mediji, a iz matične stranke BM 365, su tada tvrdilli da ne znaju zašto je to učinila.

Kako otkrivaju iz Telegrama, “Pavičić Vukičević još se ljetos raspitivala kod Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa može li se ipak, prije isteka dužnosničkog razdoblja hlađenja nakon mandata, zaposliti na nekom zagrebačkom fakultetu. Uz pretpostavku da se nekim slučajem raspiše natječaj i pritom, dakako, ona “zadovolji sve kriterije” na njemu. Dobila je uvjetno-potvrdan odgovor od Povjerenstva, jer će ih prethodno morati tražiti suglasnost.”

Akademska karijera

Da će Pavičić vukičević nakon funkcije zamjenice gradonačelnika, krenuti prema akdemskoj karijeri, dalo se naslutiti samo deset dana nakon izbornog kraha, piše Telegram.

Tada je i službeno objavljeno kako će doktorica zannosti Pavičić vukičević održati nastupni predavanje na Kineziološkom fakultetu.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Zaposlenje Pavičić Vukičević

Dva mjeseca nakon nastupnog predavanja, Pavičić Vukičević poslala je Povjerenstvu za odlučivanju o sukobu interesa, može li “sklopiti ugovor o radu prije isteka dvanaest mjeseci od prestanka obnašanja dužnosti s jednom od sastavnica Sveučilišta, ako se raspiše natječaj i ako zadovolji sve kriterije”.

Usput se unaprijed raspitala, kad je već prilika, hoće li za to zapošljavanje eventualno trebati posebna suglasnost Povjerenstva te “u kojoj formi se ista podnosi i što sadržava”, prenosi Telegram.

Sveučilišna karijera

Važno je i za podsjetiti da je Pavičić Vukičević članica Sveučilišnog savjeta, na čije sjednice – nije dolazila. Tada je ustvrdila da je Savjet “održao tek nekoliko sjednica”. Ove godine Savjet je održao tri sjednice, ali ni u njihovom radu nije sudjelovala jer kako je rekla bila je zauzeta drugim zadacima “koji nisu trpjeli odgodu”.

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

No, u tom razdoblju je i uspjela doktorirati, pa je na Filozofskom fakultetu stekla akademski stupanj doktora znanosti, a Povjerenstvu je priopćila da je taj studij platila sama.

Što kaže Povjerenstvo?

Povjerenstvo je zatražilo od Grada Zagreba popis svih ugovora koji su sklopljeni između Grada i fakulteta zagrebačkog Sveučilišta u mandatu Pavičić Vukičević, piše Telegram. Navodno je popis dug dvadesetak stranica, pa će za potencijalno zapošljavanje trebati prethodnu suglasnost.

 

Komentari