‘GDJE ĆEMO S DJECOM?’ Majke-odgojiteljice u utorak se sastaju s Tomaševićem, najavljuju i prosvjed

Sutra, 16. studenoga će Hrvatska udruga roditelja odgojitelja u 13:30 sati održati sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, a za to će se vrijeme nezadovoljni korisnici mjere okupiti ispred Gradskog poglavarstva.

Ne postigne li se dogovor najavljuju prosvjed u srijedu, 17. studenoga u 12 sati.

Okupljanje u subotu

Foto: Zagreb.info

Podsjetimo, u subotu se okupilo stotinjak prosvjednika ispred Gradskog poglavarstva koji su nezadovoljni najavom ukidanja mjere roditelj odgojitelj zatražili sastanak s gradonačelnikom. Bili su ondje majke i očevi s djecom i palili su lampione te poslagali transparente. Predstavnica Ljiljana Dragić iznijela je tada problem s kojim će se susresti dođe li do ukidanja mjere. Napomenula je kako u Zagrebu trenutno postoji 112 slobodnih vrtićkih mjesta, a djece korisnika mjere ima 7 tisuća.

”Gdje ćemo s djecom kad za njih nema mjesta u vrtiću?! Dolazit ćemo pred Poglavarstvo svaki dan, a u srijedu planiramo i prosvjed, poručila je Dragić. Majke-odgojiteljice dolaskom je podržao i bivši pročelnik Gradskog ureda za odgoj, obrazovanje i sport Ivica Lovrić.

Dođe li do ukidanja mjere, svi roditelji čija su djeca starija od 7 godina izgubit će u potpunosti naknadu, a roditelji djece mlađe od 7 godina trebali bi dobivati 1000 kuna mjesečno.

Prosvjed u subotu je izazvao buru reakcija kod dijela građana koji su protivnici navedene mjere.

Foto: Zagreb.info

Komentari