Gajničani u potpunom šoku! Dogodilo se čudo, pogledajte tko se pojavio u ovom kvartu

Screenshot/Facebook

Vjerovali ili ne, gradonačelnik Milan Bandić obišao je u utorak ujutro zapadni dio grada. Ne, ne šalimo se, zbilja je “ulovljen” u Gajnicama, a postoje i dokazi za to.

Obilazak Škorpikove , Aleje Bologne i Prigornice

Gepostet von Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba am Dienstag, 26. Juni 2018

Naime, oko 07,30  gradonačelnik je sa suradnicima obišao lokaciju sustava oborinske odvodnje podvožnjaka Aleja Bologne – Škorpikova.

Podsjetimo, nakon svake jače kiše u Zagrebu, podvožnjak na Škorpikovoj u potpunosti je poplavljen. O problemu smo pisali u više navrata a dobili smo i odgovor od Holdinga koji su rekli kako se problem ne može riješiti bez izgradnje javnog kanala odgovarajućeg profila i kapaciteta. U odgovoru Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet tada je pisalo:

‘Kako je izgradnja javnog kanala odgovarajućeg kapaciteta na Huzjanovoj ulici u programu ViO-a za razdoblje 2017-2018. ovaj Ured će poduzeti potrebne aktivnosti kako bi se pripremila tehnička dokumentacija, ishodile potrebne dozvole za prilagodbu i spajanje odvodnje podvožnjaka na projektirani javni kanal u Huzjanovoj, odmah po njegovoj izgradnji’.

U rujnu prošle godine očajni građani su pokrenuli i peticiju kako bi potaknuli Gradske vlasti da ubrzaju proces uređenja podvožnjaka Alea Bologne – Škorpikova. Međutim, po pitanju sanacije podvožnjaka do danas nije učinjeno ništa, no barem se gradonačelnik konačno pojavio i u ovom dijelu grada.

Inače, zapad grada sustavno je zanemarivan već godinama.

Neka naselja u ovom dijelu grada još uvijek nemaju niti funkcionalnu odvodnju pa tako prilikom svake veće kiše poplave. Ovakva je primjerice situacija u Lučkom čiji stanovnici se s tim problemom bore već godinama. U pojedinim naseljima, stanovnici Lučkog u 21. stoljeću nemaju niti pitku vodu i kanalizaciju, o čemu pišu gradonačelniku već 15 godina.

Zapadni dio grada infrastrukturalno je zapušten pa tako, prilikom oborina, redovno poplavljuju Špansko i Gajnice, uz nadaleko poznat podvožnjak u Škorpikovoj.

Vijećnik Gradske četvrti Podsused – Vrapče, Dubravko Peroš, već godinama upozorava da u naselju Jarek također još uvijek nije riješena osnovna komunalna infrastruktura. Pola naselja nema vodu, dok druga polovica nema kanalizaciju. Također spomenimo kako su stanovnici Poduseda čak pokrenuli i peticiju kojom pozivaju gradske vlasti da obrate pažnju na zapadni dio grada.

“‘Izolirani smo i zanemareni, nemamo riješene osnovne životne potrebe!”, upozorenje je stanovnika Podsuseda koje jasno oslikava dosadašnji nemar gradskih vlasti.

Stanovnicima Podsuseda prekipjelo: ‘Izolirani smo i zanemareni, nemamo riješene osnovne životne potrebe!’

‘Prvi red do mora’: Podvožnjak Aleja Bologne – Škorpikova opet pod vodom, stanovnici ogorčeni

 


Komentari