ADVENTSKI POSLOVI TODORIĆA MLAĐEG Postao vlasnikom tvrtke koja organizira Fuliranje

FOTO: Instagram/fuliranje

Ivan Todorić, mlađi sin Ivice Todorića, kupio je udjel u agenciji Kokoš ili jaje, organizatoru Fuliranja koje ove godine po prvi puta nije dobilo na korištenje gradsko zemljište, pa se moralo preseliti pred Esplanadu, otkriva portal zagrebi.

Njegova tvrtka Mia sol d.o.o. sa sedam tisuća kuna postala je 35-postotni suvlasnik agencije Kokoš ili jaje, organizator Fuliranja, otkrio je novi portal zagrebi. Tvrtka Kokoš ili jaje ima već desetogodišnju tradiciju ponude hrane na zagrebačkom adventskom sajmu, počeli su u Tomićevoj, preselili se u Kurelčevu, a potom na Zrinjevac, prenose.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

S obzirom na to da je aktualna gradska vlast predvođena gradonačelnikom Tomislavom tomašević odlučila raskinuti Advent u Zagrebu prema ideji pokojnog MIlana Banidća, te smanjiti broj kućica. Mlađi Todorić snašao se tako što je Fuliranje preselio sa Zrinjevca na terasu Oleander hotela Esplanade.

Nema do obiteljskog biznisa

Zanimljivo je da je tvrtku Mia sol, tada pod starim nazivom Sun energy, u prosincu 2012. osnovao Agrokor, pa je isprva bila registrirana na adresi korporacijskog tornja. Nakon tri godine, kad je počeo slom moćnog koncerna, kao vlasnik tvrtke Sun energy se umjesto Agrokora upisao Ivan Todorić osobno, pišu na zagrebi.

Iako isprva registriran za proizvodnju i distribuciju električne energije, Sun energy je od 2016. do 2017. bio suvlasnik dubrovačke Karisma hotels management d.o.o., tada novog hotelskog lanca u suvlasništvu Agrokora, TUI-ja i srpskog biznismena Ljubiše Krstajića, osnivača lanca Karisma hotela. Kad je 2017. država preuzela brigu o Agrokoru, Ivan Todorić je Sun energy prodao Agrofructusu Denisa Matijevića, provjerenog suradnika obitelji Todorić i nekoć važnog Agrokorovog dobavljača voća i povrća, a sam se zaposlio u  središnjici Karisme u Londonu, gdje su mu u to vrijeme živjeli brat i otac, tada još bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

arhiva hotela Esplanade

Potom je 2019. vlasnica tvrtke Sun energy postala Mara Bekavac, inače product managerica u Agrokorovoj Jamnici. Gospođi Bekavac to je bio dosad jedini poduzetnički pokušaj, od kojeg je ubrzo odustala – već u prosincu 2020. tvrtku je (ponovno) prodala Ivanu Todoriću, koji joj mijenja ime u Mia sol. Sjedište te tvrtke, koja nema zaposlenih, nalazi se u Teslinoj 7, gdje je i jedan od restorana Good food. Do lani je direktor zagrebačkog predstavništva Todorićeve švicarske tvrtke bio Zdenko Protuđer, još jedan Agrokorov kadar. Sada obje tvrtke, Mia sol i VIM Business and Services, vodi Danijel Rečić, koji je do lani bio direktor već spomenute tvrtke Pet-it-duo, vlasnika lanca Good food, otkriva zagrebi.


Komentari