FRCALE KAPLJICE Tomašević i Grmoja napravili show: “Vi ste policajac? Neka vas Božinović uzme’

FOTO: RTL Screenshot

U večerašnjem sučeljavanju na RTL-u sudjeluju HDZ-ov Davor Božinović, Mostovac Nikola Grmoja, SDP-ov Zlatko KomadinaStjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta te Tomislav Tomašević s liste predvođene platformom Možemo!

Prvo pitanje voditelja Adriana De Vrgne bilo je je li Hrvatska sigurna zemlja.

Božinović: “Mi smo u jeku pandemije, kada govorimo o datumu izbora ovo je bio najbolji trenutak s obzirom i na situaciju epidemiološku u trenutku raspisivanja i s obzirom na ono što govore ljudi koji o tome nešto znaju, znanstvenici, da je jesen problematična s obzirom na brzinu širenja virusa u vrijeme kad su i inače respiratorne infekcije češće nego inače. Procjena je bila da tijekom ljeta će biti situacija povoljnija nego u jesen.”

Grmoja: “Što se tiče korone, imali smo situaciju da smo zatvorili sve, nanijeli smo štetu gospodarstvu, potpuni lockdown, a sada imamo jednak broj slučajeva kao u trenutku najveće pandemije, kada smo svi živjeli kao u nekom SF filmu.”

Komadina kaže da su stvari izmakle kontroli.

“Socijalne sigurnosti nema, pravne sigurnosti nema. Nakon cirkusa koji je HDZ napravio u Zadru, ne može se govoriti da smo sigurna zemlja.”
Tomašević kaže kako su oni bili protiv ranih izbora.

“Nacionalni stožer ima sve ovlasti i može donositi mjere. Vidimo da ima nedodirljivih kada ih dodiruje premijer Plenković.”

Bartulica tvrdi da Nacionalni stožer štiti političku budućnost Andreja Plenkovića.

Grmoja kaže kako mjere nisu zdravstveno opravdane jer se ne može tvrditi da veća opasnost dolazi iz BiH nego iz Italije.

Tomašević je upozorio kolege u studiju da se manje deru jer kad se deru lete kapljice, a to je epidemiološki nesigurno.

Za HDZ je rekao da je htio biti koronaprofiter, a sad je koronatragičar.

Tomašević: “Mi smo danas objavili aplikaciju koja se zove Andrija, Andrija inače daje savjete ljudima trebaju li ići u izolaciju i Andrija je rekao Andreju da treba ići u samoizolaciju. Očito da imamo situaciju da je umjetna inteligencija inteligentnija od premijera”.

Govoreći o nabavci vojnih zrakoplova Tomašević ističe da je to sduludo te da treba ulagati u vatrogastvo i civilnu zaštitu, dok Komadina smatra da Hrvatskoj trebaju kanaderi za požare i helikopteri za hitnu pomoć.

“Ne treba nam 12 aviona, ono s polovnim avionima bio je cirkus.”

Božinović: “U tijeku je novi postupak nabave vojnih aviona.”

Bartulica pak zaključuje da će borbeni avioni na kraju braniti prazan prostor jer ćemo ostati bez ljudi.

Nakon što je Tomašević opet upozorio kolege na dernjavu i kapljice Grmoja ga je zapitao: “Jeste li vi policajac, neka vas Božinović uzme.”

Što se tiče suradnje Milanovića  Plenkovića Bartulica je rekao:

“Oni sasvim lijepo surađuju. Možda je to i priprema za neku veliku koaliciju. Što se tiče tajnih službi, moramo biti svjesni da je to osjetljiv posao.”

Božinović je na pitanje o velikoj koaliciji poručio – “ništa od toga”, kazavši prije toga da su Škoro i Domovinski pokret doveli Milanovića na vlast.

 


Komentari