FRANCUZ ZALJUBLJEN U ZAGREB: Naš grad osvojio blogera koji je proputovao 40 zemalja svijeta (VIDEO)

Foto: Benjamin Tolt

Naš grad zaista je izgledao čarobno pod svjetlima božićnih lampica. 

Prije nekoliko dana u inbox našeg portala stigao je video Adventa u Zagrebu i to iz ruku francuskog tvorca. Radi se od Benjaminu Toltu, travel blogeru koji je obišao više od 40 zemaljla svijeta, a osvojio ga je Zagreb.

Tolt, kako ga zovu prijatelji, počeo se stvaranjem videa baviti dok je bio u Meksiku na razmjeni studenata i tada je to bila samo zabava, nije ni sanjao da bi mogao postati profesionalac, ali ta ideja javljala se u njegovoj glavi sve češće.

Foto: Benjamin Tolt
Foto: Benjamin Tolt

“Odluku da ću se baviti stvaranjem videa zaista sam donio kada sam se zaposlio u jednoj velikoj francuskoj tvrtki. To iskustvo otvorilo mi je oči i shvatio sam da se moram baviti nečim gdje će moja kreativnost doći do izražaja. Počeo sam sa stvaranjem videa za tvrtku, a putopise sam snimao za sebe”, dovori nam Benjamin.


Prekretnica je bio video kojeg je snimio u Iranu, a dobio je mnogo pozornosti, od tada ima priliku surađivati s turističim zajednicama i agencijama diljem svijeta.

Za Advent u Zagrebu saznao je od direkorice Hrvatske turističke zajednice prilikom njezinog posjeta Francuskoj. Kako kaže Benjamin, njoj su se jako svidjele njegove snimke neobičnih destinacija i zaključila je kako bi i Zagrebu i Hrvatskoj mogao dobro doći takav drugačiji pristup kako bismo prikazali da nismo samo ljetna destinacija.

Što je potrebno za biti travel bloger?

Ova profesija je sve samo ne sigurna i vjerujemo da je potrebno puno hrabrosti za bavljenje njome. Pitali smo Tolta koje karaktarestike svaki travel bloger mora imati.

“Prvo morate imati puno energije jer ako sami ne tražite klijente i partnere ništa se neće događati. Osim toga morate ovladati s mnogo vještina, jer sve radite sami. Uređujete videe, fotografije, pišete, dizajnirate svoju internetsku stranicu. Morate biti spremni na to da nećete biti financijski sigurni i morate biti vrijedni radnici jer će posla uvijek biti mnogo”.

Foto: Benjamin Tolt
Foto: Benjamin Tolt

Osim svega toga morate se pobrinuti i za svoju sigurnost jer uvijeti nisu svugdje isti, a kada putujete svijetom morate biti spremni na sve. Benjamin je imao toliko sreće da dosada još nije zapeo ni u jednoj opasnoj situaciji.

Jezične barijere uvijek će stvoriti smiješne anegdote

U Gvatemalu je Benjamin putovao sa svojom obitelji i sa sobom su “pokupili” vrlo starog autostopera.

“Nismo imali pojma koliko je imao godina, a španjolski nije znao kako treba, pričao je na nekom dijalektu koji, pak, mi nismo razumjeli. Nismo mogli komunicirati pa se on samo smijao i izgledao kao da ima stotinjak godina. Zbog te jezične barijere mislili smo da želi ukrasti tatinu jaknu, no na kraju smo se svemu smijali, ali to je vjerojatno bilo smješnije nama uživo nego što je sada kada prepričavam”, govori nam.

Foto: Benjamin Tolt
Foto: Benjamin Tolt / Trakošćan

Oduševila ga je Markova crkva

Atmosfera na adventu ga je oduševila.

“Mislim da je Advent odlična stvar, on zbližava ljude i vjerujem da nam je to potrebno u modernih gradovima u kojima se ljudi sve više udaljavaju jedni od drugih. Kada bi moramo odabrati najdraže mjesto u Zagrebu to bi svakako bila Markova crkva, osim nje prekrasna mi je i katedrala”

Foto: Benjamin Tolt
Foto: Benjamin Tolt

 

Pitali smo ga i da opiše Zagreb u tri riječi, no komunicirali smo na engleskom pa iako njegov odgovor sadrži tri riječi, naš prijevod se sastoji od dvije.

Benjamin nam je napiso “The enchanting city”, što bi značilo Očaravajući grad, u kojeg se svakako planira vratiti, a želja mu je i posjetiti Plitvička jezera koja su ga očarala kada je vidio kako izgledaju pod snijegom.

Foto: Benjamin Tolt / Varaždin
Foto: Benjamin Tolt / Varaždin

Toltova putovanja možete pratiti na njegovom blogu. 

Komentari