(FOTO) ZET predstavio nova vozila i besplatni internet za 118 buseva i tramvaja

Foto: Borna Kos

ZET kao javni prijevoznik aktivno sudjeluje u turističkoj ponudi grada Zagreba i to vožnjama turističkim cabrio autobusima, ali i izvanrednim vožnjama za skupine, kao što su vrtići, škole, udruge, klubovi. Kako bi se takve usluge mogle obavljati još kvalitetnije, ZET je vozni park obnovio s dva nova turistička autobusa.

“Zagreb je ovo zaslužio. Ova vozila bit će na raspolaganju građanima i turistima. S obzirom na to da smo u zadnje tri godine osvojili titulu najboljeg Adventa u Europi. Ove godine ne možemo se više kandidirati za titulu, jer smo dosegnuli limit u broju prijava”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

“ZET ima 12 novih elektrovozila koja će voziti turiste po službenim rutama u gradu. Polazit će svakih 15 minuta. Nabavili smo i dva nova turistička autobusa. Ovaj veći ima 49 mjesta, a proizveo ga je MAN u vrijednosti od milijun i osamsto tisuća kuna. Drugi mini autobus je koštao petsto šezdeset tisuća kuna i ima 16 sjedala. Isto tako, sutra u promet kreće 60 tramvaja i 58 autobusa opremljenih besplatnim internetom. U postupku je ugradnja i u preostale tramvaje i buseve, a to bi trajalo idućih tri do četiri mjeseca”, Ljuba Romčević Žgela, direktorica ZET-a.


Komentari