(FOTO) Zbog ovakvih propusta vozača stanje u zagrebačkom prometu još je gore

FOTO: Lovrec Željko / Zakaj volim Zagreb

Informacija i molba za sve vozače u Zagrebu.

Kaos na zagrebačkim cestama i brojni radovi tijekom ljeta izazivaju nelagodu i nervozu kod velike većine putnika, a ponajviše, naravno, vozača. U svojoj ljutnji i nervozi često ne prate stanje u prometu, a ni privremene signalizacije prometa koja obavještava vozače da su radovi.

Upravo zbog radova razne su ulice, među kojima su i one glavne, raskopane i ovdje se trebaju oprezno kretati i sami pješaci, a kamoli tek vozači. Zbog neopreznosti, žurbe i nesavjesne vožnje vozači često sa svojim automobilima upadnu u raskopane dijelove i zaglave na tračnicama, zbog čega se blokira već ionako otežan i gust promet.

Na ovakve scene koje su sve češće na zagrebačkim cestama u grupi Zakaj volim Zagreb ukazao je Željko Lovrec, posebno se osvrnuvšio na “urnebes na tračnicama”, potkrijepljujući isti fotografijama.

FOTO: Lovrec Željko / Zakaj volim Zagreb
FOTO: Lovrec Željko / Zakaj volim Zagreb

U vreme kad ljudi koji rade žure na posel! Ima nas i starijih vozača, šofera, al’ bar su dečki danas dobro označili mjesto radova i koji je vozni trak u funkciji za koja vozila i u kojem smjeru! Treba znati čitati znakove kako one vertikalne, tako i horizontalne koji nam pomažu da se snađemo u sveopćem metežu koji je kod nas svako ljeto sve prisutniji! 

Tu ni organi reda i mira ne mogu napraviti ništa! Mogu samo slijegati ramenima i čekati da se služba za hitne intervencije što prije prihvati raščišćavanja nastale situacije!” kazao je Željko, a s njime su se jednoglasno složili ostali građani.

Zagrepčani su se nadovezali na fotografije koje je objavio i spomenuli nekoliko takvih slučajeva koji su se još nedavno dogodili. Jedna od takvih scena dogodila se, piše Zagrepčanin, prije Mašičeve ulice kada se “gospodin zaletio i zablokirao promet”.

FOTO: Leon Milos / Zakaj volim Zagreb
FOTO: Leon Milos / Zakaj volim Zagreb

Iako u Zagrebu bude čestih radova na pruzi, vozači se svaki put iznenade.

Svaki, ali baš svaki put kad su radovi na pruzi ovo se dogodi…

Jer nadobudni vozači:
1) gledaju u mobitel umjesto cestu
2) voze napamet
3) misle da su znakovi kraj ceste dekoracije
4) prave se pametni jer “kaj bu njima nekakav znak branil da tu prođu”
5) nešto treće
6) sve od navedenog“, smatra Tomislav.

Zbog ovakvih situacija strada vozač, njegov auto, a u prometu nastane cijeli kolaps, iako je kaos već i tijekom ovih radova.

Na ovaj način Zagrepčani i sama grupa Zakaj volim Zagreb nastoje upozoriti vozače da poštuju signalizacije i imaju na umu da može doći do otežanog prometovanja zbog mnogobrojnih radova ljeti.


Komentari