(FOTO) ZASUKAO RUKAVE! Pogledajte kako Tomašević čisti smeće s radnicima Čistoće

Tomislav Tomašević pomaže radnicima Čistoće, ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Počelo je čišćenje grada nakon četiri dana gomilanja smeća zbog višednevnog štrajka radnika Čistoće, a kao što je i najavio, u tome se radnicima pridružio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Odjenuo je radno odijelo Čistoće, zasukao rukave i bacio se na posao čišćenja Zagreba koji se zadnjih dana gušio u smeću.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Štrajk je završio odmah nakon sastanka radnika s Tomislavom koji je s njima dogovorio da će odmah ispuniti pet od 11 njihovih zahtjeva, a o preostalih šest će razgovarati u sljedećih mjesec dana.

”Zahvaljujem radnicima na konstruktivnom razgovoru, a dio mog dijela dogovora bio je da sam ponudio da s njima danas izađem u odvoz otpada. Ja sam na edukaciji kao pomoćni radnik i danas ću s njima provesti nekoliko sati kako bih bolje razumio probleme s kojima se susreću”, otkrio je i pozvao građane na razumijevanje kako bi posao radnicima bio lakši.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Neće biti nikakvih sankcija za radnike koji su bili u nezakonitom štrajku, otkrio je gradonačelnik. ”Moj potpis stoji na tome. Idemo sada počistiti grad i treba malo vremena da se stabilizira. Jutros su radnici sami javno tražili da dođem i ja sam odmah došao. Imali smo jedan dug i otvoren razgovor. Zbog toga ne mislim da me se može uspoređivati s bilo kime jer mislim da je to jednostavno trebalo napraviti. A što se tiče usporedbi da će ih biti jer sam obučen u uniformu, ja nisam Milan Bandić koji bi obukao to odijelo da nauči radnike kako se radi, nego sam ga obukao kako bih ja naučio kako se radi”, rekao je.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

 


Komentari