(FOTO) Zagrepčani pohrlili na more: Produljeni vikend i prometne nesreće stvorili velike kolone na izlazu iz grada

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Da su Zagrepčani definitivno odlučili iskoristiti nadolazeći produljeni vikend potvrđuju velike kolone koje su se stvorila na većim prometnicama na izlazu iz grada.

Zakrčeni su gotovo svi putevi prema autocesti i na zagrebačkoj obilaznici, a ponegdje su kolone duge sve do unutrašnjosti grada. Jedan takav primjer je i novoobnovljeni remetinečki rotor. Naime, kolona koja se slijeva preko Horvaćanske ceste i Selske ulice duga je nekoliko kilometara.

Osim na rotoru Remetinec kolona se naravno stvara na naplatnim kućicama Lučko gdje se dulje čeka na ulazak na autocestu A1.

Ništa bolja situacija nije ni na Jankomirskom mostu gdje osim gužve, promet usporava i manja prometna nesreća zbog čega je zatvoren jedan trak.


Promet je također gust i na Slavonskoj aveniji u smjeru istoka kod čvora Ivanja Reka gdje se također čeka na izlaz iz grada.

Oni koji su se pak uputili prema moru mogu očekivati jako gust promet kako na autocesti A1 tako i na državnoj cesti D1 gdje je došlo do prometne nesreće između Karlovca i slunja.

Foto: HAK

“Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora. Zastoji su povremeno na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče od naplate Lučko prema Karlovcu, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Oštrovica, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Buzin. Mokri su i skliski kolnici u središnjoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom te na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama”, priopćili su iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Produženi vikend je pred nama: Donosimo pet lokacija idealnih za kraći izglet s frendovima ili obitelji

Komentari