(FOTO) Zagrepčani čistili obalu Save od Mosta mladosti do Jakuševca

Akcija Zelena oaza u srcu grada, koja se ove subote održala uz obalu rijeke Save, pokazala je kako briga za okoliš i ljubav prema gradu ne poznaju dobne granice. Organizator je akcije Društvo prijatelja cvijeća i zelenila, koje je prošle godine proslavilo 50 godina postojanja, a njegove članove, većinom starije od 50 godina, povezuje ljubav prema gradu, cvijeću i prirodi.

Akcija čišćenja provedena je na području od Mosta mladosti do Jakuševca u sklopu društveno odgovornoga projekta Od izvora do mora, koji Coca-Cola u Hrvatskoj provodi poticanjem i podržavanjem akcija čišćenja hrvatskih obala u suradnji s vladinim institucijama i udrugama civilnoga društva.

“U Coca-Coli neprestano tražimo nove načine da očuvamo prirodna bogatstva i pridonesemo čistoći okoliša, jer smo svjesni općeg problema onečišćenja okoliša plastičnom ambalažom. Vjerujemo da podržavanjem akcija čišćenja možemo pridonijeti manjem zagađenju hrvatskih obala, mora, rijeka i jezera ambalažnim otpadom”, stoji u priopćenju.

Projekt ujedno prati Coca-Colinu svjetsku kampanju “Svijet bez otpada”, s ciljem da do 2030. za svaku prodanu bocu ili limenku svojega pića bilo gdje u svijetu tvrtka osigurava povrat kako bi se oporabile i mogle ponovno iskoristiti.

“Veseli nas da su Zagrepčani prepoznali ovaj predio uz Savu, na kojemu se u posljednje vrijeme nakupio otpad koji skreće pozornost s prirodnih ljepota te time umanjuje mogućnosti za uživanje u dugim šetnjama i boravak u prirodi. Trud i ljubav, koji su članoviDruštva prijatelja cvijeća i zelenila uložili u ovu akciju, svima su nam poticaj da više skrbimo za krajolik u kojemu živimo”, rekla je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za poslovnu jedinicu Adria.


Komentari