(FOTO) Na Trgu bana Jelačića obilježen Dan narcisa

FOTO: Grad Zagreb

U subotu 24. ožujka, od 10 do 14 sati, tradicionalno je obilježen Dan narcisa – dan posvećen oboljelima od raka dojke te isticanju važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti.

Dan narcisa obilježila je Udruga Pogled iz novog kuta – life (P.I.N.K.), Europa Donna Hrvatska, Udruga SVE za NJU te Hrvatska liga protiv raka i Grad Zagreb – Gradski ured za zdravstvo.

Kao i prethodnih godina, akcije vezane uz Dan narcisa podržao je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

FOTO: Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik obišao je pacijentice u Klinici za tumore, nakon čega je posjetio štand Udruge P.I.N.K. – life na Cvjetnom trgu i štand u Parku Zrinjevac Udruge SVE za NJU.

U 11:30 sati održana je “Javnozdravstvena kampanja #BudiNARCISa jednom godišnje i dogovori svoj mamografski pregled” na Trgu bana Jelačića, s ciljem pružanja potpore oboljelima, smanjenja smrtnosti od raka te poboljšanja kvalitete života oboljelih i njihovih obitelji.

Mamografski pregled potrebno je prethodno telefonski dogovoriti radnim danom u vremenu od 9 do 14 sati na brojeve telefona 01/4696 309 ili 01/4696 347. U slučaju da se mjesta za pregled na Trgu bana Jelačića popune, preglede je moguće obaviti i tijekom cijele godine.


Komentari