(FOTO) Zagrebački studenti došli su se oprostiti od prijateljice: ‘Mogao je to biti bilo tko od nas…’

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Studenti iz Studentskog doma “Stjepan Radić”, u blizini kojeg se sinoćnja tragedija gdje je poginula 20-godišnjakinja i dogodila, pozvali su na okupljanje i paljenje svijeća u svojoj Facebook grupi, a navečer u subotu se okupili na mjestu nemilog događaja.

“Vjerujem da većina vas zna što se sinoć dogodilo. Imao sam na umu, ako je to ikako moguće, da se večeras nađemo u što većem broju da zapalimo svijeću kao znak podrške obitelji i spomen mlade djevojke, koja je nažalost noćas izgubila život. Okupljanje bi bilo oko 20:30h kod kipa Studentskog doma ‘Stjepan Radić'”, napisao je tijekom dana jedan student u Facebook grupi s 40-ak tisuća zagrebačkih studenata.

“Sinoć je mogao biti bilo tko od nas. Budimo zahvalni što smo dočekali jutro živi i zdravi”, napisao je jedan drugi student sa ‘Save’.

Podsjećamo, nesreća se dogodila nešto iza ponoći u Jarunskoj ulici u Zagrebu. 21-godišnjak je vozio motocikl bez vozačke dozvole, a s njime je na motociklu bio i 20-godišnjak. Niti jedan od njih nije imao zaštitnu kacigu.

Mladić je motociklom prešao u traku za suprotni smjer i pretjecao aute koji su se približavali obilježenom pješačkom prijelazu. Naletio je na 20-godišnjakinju na zebri. Nakon toga je motociklom izletio izvan kolnika, naletio na rubni kamen te u stup javne rasvjete.

Djevojka je na mjestu preminula, a 21-godišnjak je teško ozlijeđen te je sada na liječenju u KBC-u Sestre milosrdnice.

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Komentari