(FOTO) ZAGREBAČKA ŽILA KUCAVICA! Počeli radovi na jednom od najvažnijih mostova, pogledajte kako sada izgleda

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Počeli su radovi na Jadranskom mostu koji će trajati sve do lipnja sljedeće godine, a objavljene su i prve fotografije s te prometne ”žile kucavice” koja će sada stvarati velike gužve.

Radnici rade na sanaciji prijelaznih naprava te izvanrednog održavanja prilaznog vijadukta.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Radnika je bilo i na cesti i oko mosta, a kolonu vozila navigirala je i privremeno postavljena navigacija.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja na ovom dijelu Zagreba iz Grada predlažu obilazni pravac Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.

Zanimljivo je i to da se u blizini nalazi i biciklističko-pješački most, a radovi na njemu u lipnju 2021. godine bili su prvi radovi koje je u svom mandatu otvorio gradonačelnik Tomašević.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Rad na biciklističkoj ruti

S novozagrebačke strane ovog mosta, gradonačelnik Tomašević je također početkom rujna otvorio i radove na projektu Greenway.

Riječ je o drugoj ruti državne biciklističke rute te se u Zagrebu gradi peta od devet faza.

Kako je Zagreb.info ranije pisao, plan je izgraditi biciklističke stazu dugu 132 kilometra, a za početak uređivat će se dio biciklističke staze od Blata do Jadranskog mosta. Projekt je inače aktualan od 2017. godine, a prvotnim pilot projektom iz 2019. godine bilo je planirano da ruta od Blata do Jadranskog mosta košta preko šest milijuna kuna.

Foto: Zagreb.info

Danas je projekt financiran EU fondovima (prema prihvaćenoj ponudi od 5.4 milijuna kuna) i zamišljeno je da spaja Breganu s Ivanić Gradom s obje strane savskog nasipa.


Komentari