(FOTO) Zagrebačka Arena se pretvara u bolnicu kako bi se oslobodio kapacitet za zaražene koronavirusom!

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Nakon što su se ispred KB-a Dubrava postavljali vojnički šatori za prijem bolesnika oboljelih od koronavirusa, u tijeku pripreme za prihvat bolesnika u zagrebačkoj Areni.

U zagrebačkoj Areni u tijeku je postavljanje bolničkih kreveta koji će u slučaju potrebe biti namijenjeni za smještaj lakših bolesnika koji se od prije nalaze u zagrebačkim bolnicama, doznaje se u petak u Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Lakše oboljeli bit će premješteni u Arenu iz bolnica kako bi se se u bolnicama oslobodili kapaciteti za smještaj oboljelih od koronavirusa. Krevete u hodnicima Arene postavljaju pripadnici Civilne zaštite.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Pripadnici Hrvatske vojske počeli su u četvrtak s podizanjem šatora i ekspedicijskog kampa ispred Kliničke bolnice Dubrava, kapaciteta 270 kreveta za prihvat oboljelih pacijenata, a šatore se planira postaviti do subote.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Radi se o samoodrživom šatorskom kampu za ekstremne uvjete koji služi u primjeni u terenskim uvjetima, ali je namijenjen i za civilnu uporabu u slučaju humanitarnih katastrofa.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX


Komentari