(FOTO/VIDEO) ZAGREB DOBIO NOVE BUSEVE, STIŽU I TRAMVAJI: Gradonačelnik otkrio hoće li poskupjeti karte za javni prijevoz

Foto: Zagreb.info

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i direktor ZET-a Marko Bogdanović predstavili su nove niskopodne autobuse koji su financirani iz operativnog programa EU „Konkurentnost i kohezija”.

Novih 45 od 65 autobusa predstavljeno je danas u Podsusedu u spremištu autobusa, vrijednost je oko 160 milijuna kuna, a 109 milijuna je financirala EU.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

Gradonačelnik Tomašević podsjetio je da je posljednji tramvaj u Zagrebu kupljen prije 15 godina, a da Zagreb ima najjeftiniji javni prijevoz u cijeloj državi.

Zagreb ima najskuplji prirez

Na pitanje hoće li doći do poskupljenja cijena karata, Tomašević je rekao:

“Ovisno kako će se kretati cijene svega, od goriva itd. Zasad nemamo nekih novih informacija. Grad Zagreb ima najjeftiniji javni prijevoz od svih gradova”, rekao je Tomašević.

Dodao je i da trenutačno odolijevaju pritisku povećanju cijene karta, ali da nije sigurno koliko će izdržati.

“O eventualnim izmjenama ćemo na vrijeme obavijestiti građane. Čak milijardu kuna ide iz gradskog proračuna za subvencioniranje javnog prijevoza, dakle veći iznos od svih prireza koji Grad skupi”, rekao je gradonačelnik.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info


Komentari