(FOTO) VRATITE MI DIJETE: Prosvjed protiv socijalne službe na Jelačiću

Photo: Zagreb.info

Skupina prosvjednika okupila se u Zagrebu u petak, popodne na Trgu bana Jelačića kako bi prosvjedovali protiv, kako kažu, “otmice djece od strane socijalne službe“.

“Stalni sudski vještaci su proveli u mom slučaju lažno vještačenje te meni vezali ruke u zaštiti djeteta 4.5 od nasilja”, stoji na jednom od transparenata koje su prosvjednici postavili na klupe glavnog gradskog trga, pokraj kipa Jelačića.

Prosvjednici su, kako doznajemo nezadovoljni Socijalnom službom u Sisku, ali i u Ivanić grada. Prosvjed us organizirale dvije obitelji, jedna s troje i druga s petero djece.

Također se tu našao i još jedan transparent  “CZSS Sisak piše lažna izvješća sudu na temelju kojih sud donosi odluku”, a malom broju okupljenih obratila se i jedna od prosvjednica preko megafona. Rekla je kako je majka troje djece.

“Jedno dijete ima 3 i pol godine i kasni u razvoju, za što imamo svu dokumentaciju da genetski kasni, tako i drugo dijete, Nas su maltretirali i ponižavali da djecu ugrožavamo psihički i fizički, što ispada suprotno od dokaznih materijala koje mi imamo. Znači uzeli su nam dijete bez ikakvih dokaznih materijala koji se provode na sudu, pomoću kleveti i laži”, prepričala je prosvjednica.

Pritom je govoreći “zna se kako se sud dogovara” gestikulirala prstima da je posrijedi korupcija.

 Pogledajte fotografije prosvjeda.

Photo: Zagreb.info
Photo: Zagreb.info
Photo: Zagreb.info
Photo: Zagreb.info
Photo: Zagreb.info

 

Komentari