(FOTO/VIDEO) Uživo s Norijade: Maturanti blokirali grad

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Konačno je stigao dan koji su svi jedva čekali. U 11 sati na Trgu bana Jelačića počinje program zagrebačke norijade. Veseli maturanti već pristižu na Jelačić-plac, a očlekuje se da će ih se skupiti više tisuća.

Tradicionalno, povorku zagrebačke mladosti povest će Milan Bandić. Oko 13 sati maturanti će krenuti prema Bundeku gdje ih čeka bogat glazbeni program koji će trajati do 21 sat.

Tijek događaja pratite ovdje:

12:30

12.00

Kolona maturanata s Trga bana Josipa Jelačića krenula je prema Bundeku gdje će biti cjelodnevni zabavni program. Pridružio im se i gradonačelnik koji je djelovao poprilično zabavljeno.

11.20

Neki od prisutnih učenika su na glavu skakali u popularnu fontanu Manduševac. Hitna pomoć je intervenirala već 15 puta zbog prekomjerene konzumacije alkohola.

11:15

Na norijadi su prisutni i mnogi sakupljači boca. A među brojnim maturantima vidljive su i velike količine alkohola.

11:05

Nakon što godinama nisu sudjelovali, ove godine učenici Klasične gimnazije priključili su se svojim vršnjacima na norijadi. Međutim, brašno su donirali u dobrotvorne svrhe
Cure iz 4.d klasične gimnazije poručuju: ‘Ostajemo u Hrvatskoj a državne mature se ne bojimo’

10:55

Grad se odlučio pobrinuti da ova generacija maturanata nemaju priliku okupati se u poznatoj zagrebačkoj fontani Manduševac. Prilaz fontani čuva osiguranje Bilić Erić Securityja.

10:50

Dugogodišnja je tradicija maturanata biti što inovativniji i duhovitiji na svojim majicama. Mnogima se svidio natpis na maturanata Strojarske škole.

10:45

Izgleda kako ovogodišnja generacija maturanata neće pokisnuti s obzirom da je kiša prestala.

10:39

Gradom odjekuju zvukovi zviždaljki, dok maturanti pristižu na trg.

 

09:52

Nebo nad Zagrebom je sivo pa izgleda da će i ove godine maturante oprati kiša koja gotovo svake godine tradicionalno padne na ovaj dan.

Autor: Mia Mitrović

 

 


Komentari