(FOTO) Užas! Pogledajte kakve prostore Grad Zagreb daje u zakup

FOTO: Zagreb.info

Grad Zagreb objavljuje svake godine popis poslovnih prostora u posjedu Grada kojih je vlasnik ili predmnijevani vlasnik i poslovnih prostora kojih Grad Zagreb nije vlasnik, već obveznik naknade sukladno odredbama Zakona o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, a kojima Grad Zagreb upravlja do pravomoćnosti rješenja o utvrđivanju titulara prava vlasništva.

Poslovnim prostorom sukladno propisima Republike Hrvatske smatraju se poslovna zgrada, poslovna prostorija, garaža i garažno mjesto, za koje je Grad Zagreb i raspisao sadržaj.

Međutim, sudeći po fotografijama koje često dobivamo od građana, Grad Zagreb i dalje nema rezervni plan za prazne prostore koji se daju u zakup, a mnogi od njih su u derutnom stanju, puni štakora, loših uvjeta i nesnosnog smrada.

Primjer takvog je i dvorišni prostor u Gajevoj 42, mjesto s lošom stolarijom i na nepovoljnom mjestu u zgradi, koji se daje u zakup u iznosu od 1.889,08 kuna bez PDV-a. Kako stoji u javnom natječaju, namjena/djelatnost ovog prostora je uredska (obrazovanje, kultura i drago).

“Ide na dražbu pa tko ponudi više”, govore nam naši sugovornici.

Isti prostor na prošlom je natječaju vrijedio 1500 kuna, što bi očito značilo da su za ovaj natječaj još podigli cijenu. Kako bismo otkrili zašto se cijena zakupa povećala i što će s ovim prostorom biti budući da nije bilo zainteresiranih, obratili smo se Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, čiji odgovor nismo dobili do zaključenja članka.


Komentari