(FOTO) Uhvaćen prevarant koji je na trgu prosio sa štencima za ‘udomljavanje’: Držao ih u narkomanskom brlogu punom šprica i fekalija

FOTO: Facebook / Udruga Animalex

Štence je iskorištavao za vlastitu zaradu.

Kako stoji na stranicama Facebook grupe Animalex – Udruge studenata Pravnog fakulteta Zagreb za pravnu zaštitu životinja, na dojavu o štencima u napuštenoj zgradi u centru gradu konačno je otkriveno što je gospodin, koji čak ima i osnovanu udrugu ”Udomi me”, točno radio sa štencima koje smo mogli vidjeti kako nateže po Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te za iste navodno traži novac kako bi ih uzdržavao do udomljenja.

“Ovaj put, iako smo uvjereni da je štenaca bilo puno više, pronađena su četiri štenca koji su se nalazili u narkomanskom brlogu punom šprica i fekalija u zapuštenom kompleksu”, navodi se u grupi.

Štenci su u izrazito lošem stanju, a osim buha i crijevnih parazita su pothranjeni i dehidrirani, dok jedan štenac ima i ranu na čelu. Radi se o štenadi staroj oko tri mjeseca.

Ovoga je puta pozvana i policija koja je učinila zapisnik, a štenci su oduzeti. Kako navode u grupi, prema “opremi” koja se nalazila uz štence – kolica udruge “Udomi me” koja se može svakodnevno već mjesecima vidjeti u centru Grada Zagreba, logično je bilo za zaključiti kako su štenci pod njihovom “skrbi”.

Protiv udruge “Udomi me” bit će podnesena kaznena prijava za mučenje životinja iz koristoljublja i učinit ćemo sve da im se zabrani rad.

Pronađeni štenci trenutno nemaju stalan prostor gdje bi mogli biti do udomljenja, stoga se mole sve udruge i pojedinci koji ih mogu preuzeti da se jave u navedenu grupu radi pružanja hitno potrebne pomoći.

Kako su štenci u iznimno lošem stanju i trebat će veterinarsku skrb, pozivamo vas ukoliko ste u mogućnosti odvojiti sredstva za donacije da iste uplatite na broj računa udruge, te tako direktno pomognete u spašavanju štenaca:

Udruga Animalex
IBAN: HR18 2340 0091 1108 8028 0
SWIFT: PBZGHR2X
Privredna banka Zagreb, sa naznakom “četiri štenca”.

Sve donacije koje pristignu bit će proslijeđene udruzi ili pojedincu koji preuzmu brigu o štencima.

Upozorenje udruge

Futura, udruga za zaštitu životinja još je prošle godine podijelila na Facebook stranici upozorenje o lažnoj udruzi “Udomi me”.

“UPOZORENJE! – Molimo vas da podijelite!
Lažna udruga u Zagrebu

Osoba M.D. iz ulice Trešanja u zagrebačkoj Dubravi lažno se predstavlja kao član zagrebačke udruge ”Udomi me” koja ne postoji u Registru neprofitnih organizacija, a niti u Registru udruga RH. M.D. uzima neželjene pse od vlasnika u kvartu, pronalazi ih na oglasniku Njuškalo i udomljava ih iz skloništa. Psi mu služe za prosjačenje. Štenad drži u kolicima na kojima je napisano ”udruga Udomi me – donacije za veterinara.” Viđen je u akciji ispred Interšpara u Retkovcu – Branimirova”, stoji u upozorenju na njihovoj službenoj Facebook stranici.


Komentari