(FOTO) UČENIČKI DOM BRUNO BUŠIĆ: Ovako izgleda obnovljeni đački dom za 80 učenika iz cijele Hrvatske!

Foto: Zagreb.info

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i ministar graditeljstva Ivan Paladina danas su otvorili obnovljeni i protupotresno ojačani učenički dom Brune Bušića u Gajevoj ulici.

“Kad sam vidio dom nakon potresa nisam mislio da ćemo se ikad više vratiti u ovaj dom. Bio je ovo jedan vrlo zahtjevan građevinski pothvat, bilo bi lakše izgraditi novi dom” rekao je ravnatelj doma Darko Trošelj.

Foto: Zagreb.info

!Jako mi je drago da su učenici, nakon što su dvije godine bili podstanari u drugom domu, ponovno u svom domu. Radi se o jako staroj zgradi, oko 140 godina. Ovo je defakto nova zgrada. Raditi obnovu u središtu Zagreba je kompleksno i puno košta ali drago mi je da čuvamo kulturnu baštinu. Ona je energetski obnovljena, protupotresno obnovljena, a zadržala je onaj svoj stari izgled. Obnova je koštala oko 26 milijuna kuna, 60 posto ide iz fonda solidarnosti  i nadamo se da ćemo ostatak novca povući iz programa NPOO-a” rekao je gradonačelnik Tomašević.

Foto: Zagreb.info

Učenički dom Brune Bušića dom je srednjoškolcima iz cijele Hrvatske, točnije za njih 80, i djevojke i mladiće, a ovako izgleda njihov ‘dom daleko od doma’:

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

 

Komentari