(FOTO) U Zagrebu navodno osvanule šokantne hrvatske i ukrajinske poruke koje su zgrozile Srbiju

Sanjin Strukic/PIXSELL

Unatoč svim upozorenjima, utakmica između Hrvatske i Ukrajine prošla je bez incidenata, uz pohvalu za prijateljsku atmosferu.

Iako se danima uoči kvalifikacijskog susreta pisalo o dolasku ukrajinskih ekstremista i neredima, među navijačima nisu zabilježeni incidenti ni sukobi, a atmosfera je bila pozitivna i u sportskom ozračju.

Ukrajinci su poručili da Hrvatsku smatraju prijateljskom zemljom i putem društvenih mreža kazali da u Zagrebu ne žele nikakve incidente.

“Postoji veliki broj hrvatskih dobrovoljaca koji su došli braniti Ukrajinu, što se mora poštovati. U uzvratnom susretu, 9. listopada, učinit ćemo sve da hrvatske navijače lijepo ugostimo”, poručili su udruženi navijači nekoliko ukrajinskih klubova.

Međutim, ruski novinar Andrej Malosolov na svom Twitteru objavio je fotografiju koja je podigla Srbiju na noge. Na njoj se nalaze zastave dviju zemalja s porukama ‘Srbe na vrbe’ i Moskovljane na nož’.

Navodno je naljepnica pronađena u Zagrebu uoči utamice, prenosi Net.hr.

Sukladno fotografiji, Kurir u tekstu naslova ‘BOLESNA PORUKA Hrvatski i ukrajinski navijači ujedinjeni: Srbe na vrbe, Ruse na nož!’ piše kako su navijači dviju zemalja oblijepili cijeli Zagreb naljepnicama s ‘bolesnom porukom’.

“Ispod zastave Hrvatske je poruka “‘Srbe na vrbe’, a ispod zastave Ukrajine piše ‘Moskovljene na nož’. Taj slogan usmjeren je prema proruski orijentiranim građanima, a koriste ih tamošnje desničarske stranke”, piše Kurir.

Blic je donio tekst naslova ‘NE MOGU BEZ PROVOKACIJA Poruka Hrvata i Ukrajinaca: Srbe na vrbe’ u kojem navode kako uvod u susret Hrvatske i Ukrajine nije mogao proći bez provokacija.

“Na jednom od stupova u Zagrebu i na sličnim mjestima osvanule su specijalne naljepnice na kojima je rukovanje ispred zastava Hrvatske i Ukrajine, u čijoj su sredini dvije puške, a ispod piše: ‘Srbe na vrbe” i “‘Moskvljane na nož”, piše Blic te nastavlja.

“Zašto, samo oni znaju, ali je jasno da nisu odoljeli da porukom izazovu neku reakciju, koja je izostala”, zaključuju.

I Alo.rs se osvrnuo na post ruskog novinara.

“BOLESNO Hrvati i Ukrajinci: Srbe na vrbe, Ruse pod nož!”, naslov je njihovog teksta u kojem pušu kako su navijači dviju reprezentacija uoči utakmice odigrane u petak, oblijepili cijeli Zagreb naljepnicama sa bolesnom porukom’.

Naveli su što piše na njima te su kao i Kurir pojasnili da je slogan ispod ukrajinske zastave usmjeren prema proruski orijentiranim građanima.

Tijekom utakmice na Maksimiru se nije čulo nikakvo pogrdno skandiranje.

>>>(FOTO) Huk s Maksimira: Navijači zapalili tribine, a Hrvat zaprosio Ukrajinku

>>> Tijekom utakmice Hrvatska – Ukrajina privedeno 56 osoba – svi zbog iste stvari


Komentari