(FOTO) Tržnica Sesvete u raspadu: Na obnovu će se još čekati, sve je kriv GUP

Zagrebačke kvartovske tržnice najčešće su mjesto gdje građani mogu osjetiti dušu svog kvarta i biti u toku s najbitnijim lokalnim tračevima i vijestima. Ipak, mnoge od njih toliko su dotrajale i razrušene da na njima možete osjetiti samo neučinkovitost gradske uprave. Jedna od njih svakako je i tržnica u Sesvetama. Razbijeni nogostupi, otpala žbuka i hrđavo željezo samo su neki od detalja koji krase fotografije tržnice koje su nam čitatelji poslali. Uz to, tu su i stari štandovi i nadstrešnica kojima je prijeko potrebna renovacija.

O ovoj temi se u Sesvetama već neko vrijeme priča. Bila je jedna od glavnih na sastanaku održanom krajem ožujka između sesvetskih čelnika Dražena Markote (HDZ) i Stjepana Kezerića (Bandić Milan 365), koji ga je zmaijenio na mjestu predsjednika Vijeća GČ Sesvete, te gradske uprave. Kezerić je tom prilikom upozorio da gradska tržnica u Sesvetama ne zadovoljava temeljne uvjete i smatra da tržnicu treba renovirati.

Kako su nam rekli iz ureda Stjepana Kezerića, predsjednika vijeća gradske četvrti Sesvete, radovi na tržnici planirani su za iduću godinu. Ono što ih je dosad kočilo je bio generalni urbanistički plan, odnosno GUP. I ne, to nije onaj isti GUP koji je izveo brojne zagrepčane na ulice kako bi prosvjedovali protiv devastacije Velesajma i Hipodroma, već Sesvete imaju svoj zasebni urbanistički plan.

Idejno rješenje za tržnicu napravljeno lani nije u skladu s GUP-om Sesveta. Za razliku od gradonačelnika Bandića, Sesvećani nisu odlučili mijenjati GUP, već su promijenili rješenje kako bi bilo u skladu s trenutnim urbanističkim planom. Također je dogovoreno da se ove godine naprave izmjene rješenja, a da se iduće godine ide u izvedbu radova.

Novac za rekonstrukciju tržnice trebao bi se lako naći, ako je suditi po posjeti Milana Bandića Sesvetama ovog vikenda. On je u subotu s predsjednikom Vijeća GČ Sesvete Stjepanom Kezerićem obišao nekoliko lokacija i dogovorio rekonstrukcijske projekte u ukupnoj vrijednosti od oko deset milijuna kuna.

Tako će tri milijuna kuna otići na izgradnju novog objekta Mjesnog odbora Kučilovina, u kojem će biti smješteno i Dobrovoljno vatrogasno društvo. Dva milijuna idu na obnovu trave na stadionu NK Sesveta, a čak pet milijuna kuna otišlo je ovog ljeta na obnovu četiri sesvetske ulice.

Uz takve vrtoglave cifre, ne sumnjamo da će se Bandić i stranački kolega Kezerić lako dogovoriti oko sagradnje nadstrešnice i nabavke novih štandova na kojima će Sesvećani nabavljati svježe namirnice. Tko zna, možda se nađe i koja kuna za malo žbuke i obnovu raspadnutih fasada.


Komentari