(FOTO) Trkači na zagrebačkoj adventskoj utrci oduševili svojom ‘oblekom’

foto: Filip Kos/PIXSELL

U našem gradu održan je Zagreb Advent Run, humanitarna adventska utrka. 

Tisuću i petsto trkača s kapicama Djeda Božićnjaka, kostimiranih u sobove, vilenjake i druge likove iz božićnih priča protrčali su jutros središtem Zagreba na utrci Zagreb Advent Run. Najbolji Advent u Europi tako je dobio i svoju prvu sportsku atrakciju, trkačku utrku na 5 i 10 kilometara.

U fantastičnoj atmosferi zagrebačkog Adventa trkači su uz zveckanje zvonaca na kapicama krenuli sa starta pred hotelom Westin točno u 10 sati i protrčali kroz čarobni Zrinjevac i drugim ukrašenim gradskim ulicama. Uz povike navijača lakše su se gazili kilometri, a osobito je vruće bilo u navijačkim zonama u Ilici, iako je vanjska temperatura u ovo sunčano jutro bila ispod nule.

Pobjednik utrke na 5 kilometara je slovenski trkač Aleš Zver s vremenom 16 minuta i 34 sekunde, a u ženskoj konkurenciji na istoj relaciji najbrža je bila hrvatska trkačica Anda Tomaš s vremenom 19:24. Na 10 kilometara najbrži su bili hrvatski trkači, od muškaraca Ivan Maletić s vremenom 33:55, a od žena Sanja Grgić s vremenom 42:16.


Komentari