(FOTO) Tito i dalje živi u Zagrebu, evo i dokaza za to

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Iako je prošle godine, točnije 1. rujna 2017. Trg maršala Tita, nakon što su se oko preimenovanja lomila koplja, ipak “maknut”, Tito je ipak ostao u Zagrebu.

Podsjetimo, u Ulici grada Vukovara ispred zgrada na kućnim brojevima 222 i 224, još od 80-ih, nalazi se spomen-perivoj “88 stabala za druga Tita” u sklopu kojeg se nalazi i mala fontana “Tratinčica za druga Tita”, nazvana tako jer svojim oblikom podsjeća na taj cvijet. Ta je fontana danas zapuštena i neispravna, ali i dalje tu kao podsjetnik.

FOTO: Dražen Komar

No, Tito ne živi samo u Ulici grada Vukovara. Naime, u Domagojevoj ulici, u samom centru Zagreba, nalazi se cvjetnjak, odnosno tek nikli grmovi ruža koji tvore natpis “Tito”, vidljiv tek iz zraka.

Cvjetnjak se ovdje nalazi već desetljećima, za stanovnike je to normalan prizor, i ističu da je natpis nastao još prije pedesetak godina i da je posljednjih 27 godina njegovan s jednakom pažnjom kao i u Titovo vrijeme, piše Večernji.

Kad ruže procvjetaju, kažu mještani, Zrinjevac ih uredi da bi sve izgledalo kako treba. Dodaju i da se dosad nitko nije žalio na cvjetnjak jer se, kažu, ne zamaraju niti im je previše bitno.

Također, ako se provozate Uberom kroz Zagreb i vaše odredište je Trg Republike Hrvatske – isti “ne postoji” jer će se na mobitelu pojaviti Trg maršala Tita.

Svi odlaze, ali Tito očito ostaje.


Komentari