(FOTO) Svečani mimohod i sjednica: DVD Prečko obilježilo 40 godina osnutka

FOTO: Darja Jakšić / Bruno Kekez

U subotu 25.kolovoza DVD Prečko je obilježilo 40 godina osnutka svečanim mimohodom i svečanom sjednicom. Mimohod je predvodila Počasna postrojba grada Zagreba uz puhački orkestar DVD-a Kašina.

FOTO: Darja Jakšić / Bruno Kekez

Ovo je bio prvi mimohod koji se održavao u naselju Prečko. Stanovnici su izašli na ulice i pozdravili vatrogasce. Nakon mimohoda održana je svečana sjednica za sve uzvanike na kojoj je zapovjednik DVD-a Prečko Dario Dodig podnio izvještaj o radu društva u zadnjih 40 godina te zahvalio Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba na Zagreba na neprekidnom poticanju rada DVD-a te na financijskoj, materijalnoj i pravnoj potpori kojom prati sve aktivnosti društva.

FOTO: Darja Jakšić / Bruno Kekez

Svim nazočnima su se obratili predstavnici dobrovoljnih društva izvan grada Zagreba te vijeća četvrti Trešnjevka jug i na kraju izaslanik gradonačelnika i delegat VZGZ-a gospodin Damir Vlahović. U svom govoru je pohvalio rad DVD-a Prečko i istaknuo da članovi DVD-a Prečko nisu samo aktivni u gradu Zagrebu nego i na dalmatinskom području, što su pokazale tri odrađene dislokacije prošle godine.

Nakon govora svečano je uručio predsjedniku DVD-a Prečko priznanje i kristalnu kocku povodom obilježavanje 40. te obljetnice DVD-a Prečko.

FOTO: Darja Jakšić / Bruno Kekez


Komentari