(FOTO) Sve smo ostavili u čudu: Hrvatska i doček Vatrenih tema su svjetskih medija, evo što pišu

FOTO: Vladimir Urban

Ne mogu vjerovati što je Hrvatska napravila

Cijeli svijet napokon zna za Hrvatsku! Za to su zaslužni naši nogometaši, koji su prvi puta u povijesti igrali finale Svjetskog prvenstva i postali viceprvaci svijeta, ali za to ste zaslužni i svi vi koji ste sudjelovali u najvećem dočeku u povijesti Hrvatske.

Nezaboravne trenutke dočeka vatrenih, koji je priređen na glavnom zagrebačkom Trgu, građani Hrvatske su pratili kako putem medija, tako i preko društvenih mreža koje su preplavile fotografije navijača. No, vatreni hrvatski navijači tema su i u svjetskim medijima pa su tako mnogi ugledni dnevnici pisali o spektakularnom dočeku.

”Hrvatska slavi kao svjetski prvak”, poručuju na DW.com, a doček naših srebrenih nogometaša tema je i na FoxSportsu, gdje navode kako deseci tisuća Hrvata podržavaju heroje. Hrvatska i njeno navijanje tema je i na uglednom FourFour Twou, a doček vatrenih tema je i u američkim medijima koji se služe agencijskim vijestima.

Hrvatski reprezentativci, ali i hrvatska euforija pune stupce i u engleskim medijima koji pišu o nevjerojatnoj atmosferi na glavnom zagrebačkom trgu. O nevjerojatnim scenama na ulicama Zagreba pisao je i The Sun, dok je srbijanski Kurir imao čak i prijenos uživo.

FOTO: Screenshot

Više od pola milijuna ljudi dočekalo je naše junake, o čemu danas pišu svi mediji svijeta i ne mogu se načuditi. Pišu tako da su im navijači priredili “herojski doček iako su izgubili u finalu”, BBC-jev reporter s Trga pak kazao je kako bi “čovjek pomislio da su osvojili Svjetsko prvenstvo”.

FOTO: Screenshot

Daily Mail napisao je kako je Hrvatska priredila “monstruozan” doček svojim junacima, dok se neki pitaju što mogu naučiti od Hrvatske, zemlje od četiri milijuna stanovnika, “čiji nogometaši će  otići u povijest kao autsajderi s najveličanstvenijim nastupom na Svjetskom prvenstvu ikad”.

FOTO: Screenshot
FOTO: Screenshot

Slijedi i naslov da su Vatreni dobili herojski doček, a niže u tekstu stoji: “Vatreni su izgubili u finalu SP-a. Hrvate nije bilo briga.”, a naposljetku je objavljen i naslov u kojem stoji da su scene iz Zagreba “nevjerojatne”.

FOTO: Screenshot
FOTO: Screenshot


Komentari