(FOTO) Snažan vjetar radi nove probleme: Na Maksimiru pao krov sa zgrade i oštetio 11 automobila

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Nevrijeme praćeno velikim vjetrom danas je haralo Zagrebom te nekim građanima zadalo velike glavobolje, ali i materijalnu štetu.

Čak 600 m2 limenog krova odletjelo je sa zgrade kućnog broja 284 Maksimirske ulice. Krov je pao na 11 automobila koji su se nalazili na parkiralištu, pa su u pomoć građani osim policije pozvali i zagrebačke vatrogasce kako bi uklonili krov.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Događaj se zbio oko 13 sati, a u pomoć zagrebačkim kolegama pristigle su kolege i dva DVD-a.

Od ranog jutra zagrebački vatrogasci imaju pune ruke posla zbog olujnog nevremena. Od Novog Zagreba preko centra pa prema istoku i zapadu grada najviše su se lomila stabla koja su potom smetala prolaznicima i vozačima.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

U novozagrebačkoj Aleji Pomoraca limeni dio krova odvalio se za zgrade i pao na krošnju pa je i ta krošnja “prijetila” prolaznicima te su vatrogasci pozvani na intervenciju.

A sa zgrade Muzeja za suvremenu umjetnost u Središću također se odvalila ploča sa zgrade, dok je u Vrapču zabilježen požar smeća koji je brzo stavljen pod kontrolu.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Oko 13,30 sati na zagrebačkom Mostu slobode srušio se stup. Ured za upravljenje hitnim situacijama još jutros je upozorio građane zbog najave lošeg vremena koja se u ranim popodnevnim satim i ostvarila.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

“Do 15:00 sati smo odradili 20-ak intervencija vezanih uz jak vjetar. Uglavnom se radi o srušenom drveću no bilo je tu i oštećenih fasada, krovova i limova koji su prijetili padom. Vjerojatno najveća šteta je zabilježena u Maksimirskoj cesti gdje je vjetar odnio čak 600 m2 krova i oštetilo 11 automobila”, javila je Javna vatrogasna postrojba Zagreb.


Komentari