(FOTO) Raste bunt: Dvjestotinjak Zagrepčana prosvjedovalo zbog devastacije Trga žrtava fašizma i kršenja zakona

FOTO: Vratite magnoliju

U srijedu 2. svibnja u 18 sati na Trgu žrtava fašizma okupilo se dvjestotinjak građana iz inicijative Vratite magnoliju, unatoč upozorenju na olujno nevrijeme.

FOTO: Vratite magnoliju

Podsjećamo, riječ je o buntu Zagrepčana protiv samovolje gradonačelnika Milana Bandića i njegove uprave jer su, kako objašnjavaju, bez potrebne dozvole i s nejasnim ciljevima započeli radove na tzv. uređenju zelene površine oko Meštrovićeva paviljona. Radovi su počeli čupanjem zelenila, stabala i kultne magnolije, a nastavilo se razbijanjem kamenog stepeništa zakonom zaštićenog paviljona, piše Tris.

FOTO: Vratite magnoliju

Građani traže hitnu obustavu radova na Trgu žrtava fašizma, poštivanje svih propisanih procedura, javno predstavljanje cjelokupnog projekta i sve potrebne dokumentacije, predočavanje potrebnih dozvola kao i uključivanje javnosti i stručne javnosti s ciljem zaštite kulturne baštine, zdravog biljnog fonda i saniranja počinjene štete.

FOTO: Vratite magnoliju

Svoje nezadovoljstvo netransparentnim radom gradonačelnika i gradskih ureda slikom i riječima iskazali redom: Udruga građana Siget, inicijativa Samoborček, Udruga ” Glog” iz Središća, inicijativa Savica za park, Vidra…

Među okupljenim građanima našlo se i nekoliko poznatih lica iz javnog života: Tomislav Tomašević, Anka Mrak Taritaš, Urša Raukar, Vilim Matula, Sanja Sarnavka te neki članovi Pozitive i SDP-a.

FOTO: Vratite magnoliju

Jasna Šumanovac iz Zelene akcije je u svom govoru spomenula kako gradonačelnik svojim sarkastičnim uvredama poput ” glodavaca, miševa i komaraca” na račun građana koji sve više iskazuju nezadovoljstvo njegovim radom, inicira da se sve veći broj nezadovoljnih okuplja svake srijede na Trgu žrtava fašizma, koji je za Zagrepčane postao simbolom otpora protiv devastacije i lošeg vođenja Grada.

Iz inicijative Vratite magnoliju kazali su da će nastaviti s okupljanjem građana srijedom u 18 sati kod fontane, kao što to čine proteklih mjesec dana.

FOTO: Vratite magnoliju


Komentari