(FOTO) Provalili u stan u Zagrebu kako bi ukrali skupocjeni Porsche: Policija im brzo ušla u trag

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici PU zagrebačke, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškarca starosti 34 godine zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Teška krađa“.

Naime, sumnja se da su zajedno 4. siječnja 2020. godine u poslijepodnevnim satima provalili u stan na Srebrnjaku, iz kojeg su otuđili ključeve automobila te tako ukrali i osobni automobil Porsche Macan slovenskih nacionalnih oznaka, vlasništvo trgovačkog društva sa sjedištem u Ljubljani.

Zagrebački su policajci, kroz suradnju s oštećenim te temeljem prikupljenih informacija policijskih službenika, ubrzo pronašli automobil u garaži odnosno radionici na području Dubrave. U tom istom prostoru osim vozila uhićena su i dvojica osumnjičenika.

Foto: PU zagrebačka

Automobil je u trenutku kada su policijski službenici ga pronašli u navedenoj radionici već djelomično bio rastavljen odnosno demontirana je plastika i kokpit. Demontirani dijelovi odloženi su i pronađeni u prtljažniku tog istog automobila.

Foto: PU zagrebačka

Također u samoj radionici pronađeni su i dijelovi koji ne propadaju otuđenom Porscheu, zračni jastuci, razna elektronika, elektroničke naprave s priključkom koje služe za dijagnostiku vozila ili slično. Ujedno, obavljenom pretragom osobnih automobila koje koriste osumnjičeni pronađen je ilegalan pištolj s odgovarajućim spremnikom i streljivom.


Foto: PU zagrebačka

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su pritvoreni dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu Zagreb.

Komentari

loading...
-->