(FOTO) PROSVJEDNI ROŠTILJ: Studentima u Zagrebu zatvorili menzu, odmah su se organizirali i krenuli u akciju

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB) u srijedu je iznenada zatvorena menza, studenti su odlučili napraviti prosvjed te su se dogovorili da u četvrtak u podne ispred faksa roštiljaju.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

“Ljudi, obzirom da su nam iznenada zatvorili menzu i izbacili studente iz nje tijekom ručka iz neobjašnjivih razloga (navodno zbog nedovoljne visine stropa, što godinama do sada nije predstavljalo problem), odlučili smo se na akciju roštiljanja ispred faksa kako nam ekipa sutra ne bi krepavala od gladi! Bilo bi odlično kada bi se okupili u što većem broju, pojedemo koji čevapčić i da skrenemo pažnju da se ovaj problem što prije rješi. Meso – osigurano, roštilj majstori – provjereno dobre kolege sa faksa”, objavili su u srijedu.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu poslali su zahtjev Državnom inspektoratu povodom zatvaranja menze koja posluje 25 godina, a koja, kako navode, od 2005. posjeduje minimalne tehničke uvjete za rad.

Pitaju se kako je moguće da je restoran uopće dobio radnu dozvolu i sve do sada normalno radio, a nije ispunjavao minimalne tehničke uvjete.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

“Nadam se da ste svjesni situacije u kojoj se studenti nalaze, od povećanja cijena kroz protekle dvije godine pa sve do neizvjesnosti koje nam donose iduće godine”, navode te apeliraju na Državni inspektorat da poništi Rješenje koje su inspektori donijeli kako ne bi bili primorani prosvjedovati i iskazivati nezadovoljstvo.

O razlozima zatvaranja menze poslali smo upit Fakultetu strojarstva i brodogradnje, te Studentskom centru, a njihove ćemo odgovore objaviti čim ih dobijemo.

 


Komentari