(FOTO) Predstavljena gondola buduće sljemenske žičare

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Žičara na koju se čeka već više od deset godina trebala bi biti puštena u rad u drugoj polovici 2019. godine.

Prema ranijim najavama, gondola nove sljemenske žičare visoka je 2,1 metar i široka dva metra, što je dostatno za prijevoz maksimalno deset putnika.

S dvije preklopne klupe, gondola je prilagođena i osobama u invalidskim kolicima, kao i nosilima za unesrećene. Prema specifikacijama iz javnog natječaja, prijevoz bicikla bit će moguć u samoj kabini, dok će skijaši i borderi svoju opremu moći odložiti u posebne nosače na vanjskom dijelu gondole. Nova sljemenska žičara imat će ukupno 84 ovakve gondole i s brzinom od šest metara u sekundi moći će prevesti 1500 putnika na sat.

Žičara na koju se čeka već više od deset godina, prema posljednjim bi informacijama trebala biti puštena u rad u drugoj polovici 2019. godine.

02.01.2018., Zagreb - Na klizalistu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava odrzano je izvlacenje startnih brojeva za sutrasnju zensku slalomsku utrku Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa Snow Queen Trophy 2018. Gradonacelnik Milan Bandic promovirao je novu gondolu buduce sljemenske zicare. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
02.01.2018., Zagreb – Na klizalistu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava odrzano je izvlacenje startnih brojeva za sutrasnju zensku slalomsku utrku Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa Snow Queen Trophy 2018. Gradonacelnik Milan Bandic promovirao je novu gondolu buduce sljemenske zicare.
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL


Komentari