(FOTO) ‘POSTIGLI SMO ŠTO SMO ŽELJELI’ Članovi SKUD-a ‘Ivan Goran Kovačić’ organizirali priredbu kako bi zahvalili građanima za podršku

Foto: Gordana Pasanec

Na Dan Grada Zagreba, u bogatom i raznovrsnom programu u kojem su građani imali prilike uživati čitav dan, upriličen je i jedan znakovit nastup. Riječ je o svojevrsnoj zahvali,  a upriličili su je članovi SKUD-a “Ivan Goran Kovačić” koji su nastupom željeli zahvaliti građanima.

Naime, povijesna kuća Miletić na adresi Skalinska 4, oštećena je u potresu i prema odluci građevinske inspekcije Državnog inspektorata, trebala se srušiti. Pogodilo je to članove SKUD-a koji ove prostore koriste za svoje probe i kojima je ta kuća postala drugi dom gdje su vrijedno čuvali tradiciju i uživali u probama.

RUŠI SE POVIJESNA ZGRADA NA DOLCU! Građani pokrenuli inicijativu za obnovu i očuvanje objekta: ‘Ljudima je dosta uništavanja grada!’

Stoga su se iz iz građanske inicijative “Zagreb te zove” organizirali i krenuli u skupljanje potpisa kako bi se zgrada koja ima bogatu povijesti i koja je kulturno dobro ipak obnovila i sačuvala.

Foto: Gordana Pasanec

“Budući da je zgrada jako oštećena u potresu, već tri godine čeka se na odluku nadležnih institucija da se krene u njenu obnovu. Zgrada je u međuvremenu još više propala, u izrazito je lošem stanju i prokišnjava. Kako smo mi iz građanske inicijative podigli malo prašinu da se ta obnova ubrza, zgrada je odjednom dobila crvenu naljepnicu za rušenje”, rekla nam je ranije voditeljica građanske inicijative ‘Zagreb te zove’ Gordana Pasanec.

Unazad dva tjedna traje akcija prikupljanja potpisa, a Pasanec nam otkriva kako je zadovoljna odazivom te kako će prikupljanje trajati do 15. lipnja nakon čega će s prikupljenim potpisima krenuti prema institucijama.

Foto: Gordana Pasanec

Kako bi se zahvalili građanima na dosad prikupljenim potpisima, SKUD-ovci su odlučili pokazati “kako su itekako prisutni i koliko im je stalo do svog prostora ali i zahvaliti se na jedan neobičan način građanima koji se neumorno potpisuju”.

Foto: Gordana Pasanec

A razloga za slavlje imaju jer prema zapisniku Državnog inspektorata Republike Hrvatske od 25. svibnja, navedena su sva oštećenja no ne i da je kuću potrebno srušiti kako su bile prvotne procjene pa Pasanec ne skriva oduševljenje akcijom i poručuje “Postigli smo što smo željeli”, a borbu nastavljaju i nakon prikupljenih potpisa.


Komentari