(FOTO) Pomak na Aleji Bologne: Dizalo proradilo, ali biste li se usudili ući unutra?

Screenshot Google Maps

Građane Zagreba zgrozila je vijest o riskantnom prijelazu u invalidskim kolicima preko Aleje grada Bologne kod Vrapča.

Kako je Zagreb.info tada pisao, muškarac s invaliditetom prešao je užurbanu cestu, jer zbog invaliditeta nije mogao ići pothodnikom koji je predviđen za pješake.

Lift nije radio, a pothodnik nije imao nikakvu rampu za kolica, a prvi pješački prijelaz je udaljen 800 metara.

Na opasan se podvig odlučio se iz protesta nepristupačnosti tog dijela grada osobama s invaliditetom, ali da ljudskost nije propala, pokazao je jedan od vozača koji je izašao iz auta i pomogao u prijelasku zadnjih 10 metara prometne i riskantne ceste.

Iako je još puno izazova pred Zagrebom kako bi gradska infrastruktura bila pristupačna osjetljivim skupinama, medijski pritisak ipak je polučio rezultata za pothodnik koji redovno koriste stanovnici Vrapča, Malešnice, Stenjevca i drugih okolnih kvartova.

Tako je Radio Sljeme podijelio na svojim društvenim mrežama fotografije HŽ-ovih liftova u Vrapču koji nisu radili od ljeta, a sada su ponovno proradili.

Screenshot: Radio Sljeme / facebook

Iako je povratak lifta u pogon sjajna vijest, teško je ne primijetiti kako taj lift izgleda kao da je izašao iz kakvog horor filma, posebice noću. Išaran, nerijetko s ostacima otpada, djeluje potpuno zapušten i nesiguran, a pored izgleda, nerijetko ima i neprijatan miris.

Screenshot: Radio Sljeme / Facebook

Nažalost, to nije ograničeno samo na lift, već općenito pothodnik ispod Aleje.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Išaran, neuredan, kao i mnogi drugi po Zagrebu, ostaje nada kako će se ipak obnoviti u njihovu obnovu kako bi bili sigurniji i više privlačni za prolaz. Pogotovo noću.

 


Komentari