(FOTO) Policija otkrila uzrok požara koji je ‘progutao’ Mercedes u Maksimiru, stradala još tri auta, ali i obližnja zgrada

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U ponedjeljak u zoru, oko 4.30 ujutro, stanare Ulice Ivana Rendića na Maksimiru iz sna su prenule vatrogasne sirene. Naime, vatra je “progutala” Mercedes 220 C zagrebačkih registracija u vlasništvu 34-godišnjakinje, a zahvatila je i tri obližnja auta – VW Passat, Seat Ibizu i Mazdu 6, koji su bili parkirani u neposrednoj blizini. Policija je u utorak objavila detalje ove buktinje.

Obavljenim očevidom je utvrđeno da je požar najvjerojatnije namjerno izazvan otvorenim plamenom na Mercedesu koji je većim dijelom izgorio.

Tom prilikom se požar proširio na VW Passat na kojem je izgorjela prednja i desna bočna strana, zatim na Seat Ibizu koji je u potpunosti izgorio te na Mazdu 6 u vlasništvu 56-godišnjaka kojem je izgorjela stražnja i desna bočna strana. U požaru je nastala i manja materijalna šteta na Peugeotu 307 zagrebačkih registacija u vlasništvu poduzeća iz Zagreba.

Požar se proširio i na obližnju travnatu površinuu, na stablo pored automobila te na zapadno pročelje fasade zgrade kojom prilikom je došlo do pucanja stakla na prozoru stana u vlasništvu 66-godišnjakinje.

Ukupna materijalna šteta je neutvrđena, ali policija javlja cifra nikako nije mala.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Komentari