(FOTO) Pokradeni turisti u zagrebačkom hotelu: ‘Jedino su zaposlenici imali ključeve’

Nezadovoljna posjetiteljica navodi kako su prilikom ulaska u sobu sve torbe bile otvorene.

Za vrijeme adventa, Zagreb posjećuje veliki broj turista. Mnogi žele biti što bliže centru, a najčešće rezerviraju hotele pomoću online platformi.

Jedna posjetiteljica iz Beča požalila se našoj redakciji kako je opljačkana u jednom zagrebačkom hotelu. Kako navodi, ulaskom u sobu njezine su stvari bile otvorene i razbacane te je ukraden pametni telefon i još nekoliko stvari. Njenu žalbu poruku u cijelosti:

Pozdrav,

samo sam htjela da znate da su u Hotelu Ilica (Ilica 102) lopovi! Bili smo u Zagrebu ovaj vikend i nakon obilaska Zagreba (koji je predivan grad), vratili smo se u hotelsku sobu kako bismo uzeli prtljagu. Svaka torba je bila otvorena a ukraden je 1 Smarthphone i još nekoliko stvari!

Imam i fotografije:

25271148_10210803345741423_1234785933_o

25198902_10210803345621420_1328763852_o

Naša soba je bila zatvorena i samo zaposlenici hotela imaju ključ!!! Spremačica je otvorila vrata i kada smo ušli ovako je izgledala soba. Bili smo u žurbi jer nam je polazio bus za Beč, stoga nismo imali vremena pozvati policiju. Možda nam možete pomoći i reći što da sada radimo…

Nezadovoljni gosti hotela

Na stranicama TripAdvisora, Hotel Ilica izgleda poput bajke. No njegovi gosti navode kako su fotografije uljepšane te kako su lažne. Ukupna ocjena hotela iznosi 2,5 a čak 23% gostiju ocijenilo je ovaj hotel s ocjenom 1. Samo je 7,5% gostiju odlučilo dati ocjenu odličan.

Screenshot: TripAdvisor
Screenshot: TripAdvisor

Veliki broj gostiju navodi kako su slike lažne, te kako je usluga loša. Navode kako su se osjećali neugodno te uspoređuju hotel s Kubrikovim filmovima.

Screenshot: TripAdvisor
Screenshot: TripAdvisor

Mnogi su podijelili i fotografije neurednih soba, te navode kako hotel nije dovoljno čist.

Screenshot: TripAdvisor
Screenshot: TripAdvisor

Kao problem navode i vlasnika hotela, za kojeg tvrde kako se svađa s gostima, te kako nije vrijedno uštediti nekoliko eura više kako bi proživio ovakvo iskustvo.

Screenshot: TripAdvisor
Screenshot: TripAdvisor

Neki navode kako su doživjeli neugodna iskustva na recepciji te kako nisu radila svijetla u njihovim sobama.

Screenshot: TripAdvisor
Screenshot: TripAdvisor

Niti jedno dosadašnje iskustvo nije navelo gubitak stvari, ali veliki broj posjetitelja navelo je kako je ovo mjesto koje treba izbjegavati. Poslali smo upit Hotelu Ilica, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Screenshot: TripAdvisor
Screenshot: TripAdvisor

Inače, u slučaju krađa ili provala u hotelima zbog neodgovornog ponašanja osoblja, hoteli uglavnom ne preuzimaju odgovornost. Ukoliko dođe do krađe ili provale, uvijek je potrebno zatražiti policijski zapisnik kako bi se mogla utvrditi šteta. Također je bitno putno osiguranje, jer u tom slučaju možete dobiti višu odštetu. Ako ostavite stvari na čuvanje na hotelskoj recepciji, uvijek tražite pisanu potvrdu kako biste se osigurali.


Komentari