(FOTO) Pogledajte tko se sve pojavio na izložbi u povodu obilježavanja 100. obljetnice rođenja prvog predsjednika Franje Tuđmana

Gordan Jandroković, Andrej Plenković. (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

U povodu obilježavanja 100. obljetnice rođenja prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana, otvorena je izložba u Galeriji Klovićevi dvori.

(Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Izložbu je posjetio politički vrh, brojni ministri i saborski zastupnici, kao i članovi obitelji Tuđman.

Milorad Pupovac, Fuiro Radin (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

“Izložba će nam otvoriti horizonte i u one dijelove života Franje Tuđmana koji su možda i manje poznati”, poručio je Plenković na otvorenju dodavši kako mu je drago da se izložba odvija upravo u Galeriji Klovićevi dvori iz razloga što je Tuđman imao afinitet prema hrvatskoj kulturi.

(Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Autor izložbe je ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva dr. sc. Dinko Čutura, a Hrvatski državni arhiv se ovom izložbom htio na dostojanstven način prisjetiti prvog hrvatskog predsjednika.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

“U čitavu životu Franje Tuđmana, u svim njegovim djelovanjima, predavanjima, tekstovima i javnim nastupima kao nit vodilja uvijek je bila nazočna misao hrvatske slobode. Ona je bila prva i najvažnija da bi se na koncu oživotvorila u slobodnoj, samostalnoj i suverenoj državi Hrvatskoj.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

O tom putu – od darovitog dječaka, ratnika, vojnika, znanstvenika, uznika i državnika koji je stajao na čelu ostvarenja stoljetne želje hrvatskog naroda – utemeljenja moderne Hrvatske – svjedoči ova izložba”, rekao je Čutura.

Vesna Škare Ožbolt, Vladimir Škare (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Izložba “Franjo Tuđman utemeljitelj moderne Hrvatske” otvorena je do 24. svibnja 2022.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Komentari