(FOTO) Počelo uređenje okoliša Sveučilišne bolnice

Facebook

Kompleks od 105 ha čistit će i uređivati Zrinjevac.

U utorak, 4. srpnja, u 8,00 sati, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvovao je početku hortikulturnog uređenja okoliša Sveučilišne bolnice Blato. Podsjetimo, ovo uređenje Milan Bandić je najavio u listopadu 2015. godine kada je ustvrdio da će okoliš kompleksa očistiti do Božića iste godine.

Tada je u planu bila realizacija projekta Terme Zagreb na lokaciji Sveučilišne bolnice te park po uzoru na Bundek. Isto je gradonačelnik izjavio medijima i jutros.

“Na ovom prostoru imamo mnogo planova –Terme Zagreb, gradski hospicij, a ako bude sluha i suradnje s Vladom, a vjerujem da će biti, i izgradnja dječje bolnice. Dok se to ne bude počelo raditi, a proći će par godina, treba urediti ovaj prostor u koji će Zagrepčani iz ovog djela grada dolaziti na boravak u prirodu. Za tri mjeseca ovo će biti novi Bundek”, rekao je gradonačelnik.

Prema riječima voditelja podružnice Zrinjevac Igora Toljana, planira se urediti oko 60 hektara zemljišta, sve do granice s privatnim posjedima. U prvoj fazi, prije godinu i pol, očišćen je cjelokupni zarasli teren, a sada počinje finalna obrada navoženja zemlje, sijanja trave i ugradnja urbane opreme – klupa, stolova i roštilja.


Komentari