(FOTO) OVO JE OPASNO PO ŽIVOT! Našli smo balkon zavezan na isti način kao zid u Haulikovoj, donosimo mišljenje arhitekta!

Foto: Zagreb.info / Zagreb Te Zove

Zgrada u Haulikovoj ulici u centru Zagreba čiji je cijeli jedan zid koji je odvojen tridesetak centimetara povezan gurtnama je zaprepastila korisnike društvenih mreža koji su vidjeli fotografiju u Facebook grupi Zagreb te zove.

U bezbrižnoj šetnji gradom na Badnjak, za oko nam je zapela još jedna zgrada na kojoj smo uočili rješenje protiv propadanja takvog tipa, a nalazi se u ulici Pavla Hatza, na zelenom valu.

Radi se o balkonu koji je osiguran potpornim drvenim gredama s pločnika kako se ne bi, pretpostavljamo, odlomio ili urušio, a sam je balkon zategnut istim narančastim gurtnama kakve smo imali prilike vidjeti na fotografiji koja prikazuje zgradu s dvorišne strane u Haulikovoj.

Foto: Ana Korenić

Saznali smo kako je u Haulikovoj pored sporne zgrade dječji vrtić koji je trenutno zatvoren, sukladno epidemiološkim mjerama u cijeloj državi.

Što misli o ovakvom rješenju za potresom pogođene zgrade, pitali smo zagrebačkog arhitekta Danka Baloga, koji nam je odmah na početku napomenuo da slučaj ne može detaljno komentirati jer nije pobliže upoznat sa situacijom niti je uživo vidio o čemu se radi.

Iako nije vidio konkretne primjere za koje smo ga pitali, odgovorio nam je na pitanje o tome je li to uobičajen način osiguranja oštećenih zgrada te je li to vidio u nekoj drugoj državi ili gradu.

“Vidio sam samo po Zagrebu, ali nisam ni bio nigdje drugdje neposredno nakon nekog potresa. To tako ne može uopće stajati, to je najprivremenije moguće rješenje, valjda dok ne nađu neko bolje i naravno da je opasno”, objasnio nam je.

Foto: Zagreb Te Zove / Facebook


Komentari