(FOTO) OVO JE LUKSUZNA VILA BANDIĆEVOG VOZAČA: U katastru se vodi kao pašnjak, a na Bookingu se hvali king size krevetima

Foto: Screenshot

Nakon velike akcije USKOK-a i policije u kojoj je među ostalom uhićen i Zdravko Krajina, vozač pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, otkrivaju se novi detalji, pa sada istražitelji sumnjaju da je on vlasnik vile koju je nedavno izgradio u Istri.

Naime, vila se nalazi u Novigradu u istoj ulici u kojoj je vila i uhićenog kralja Adventa Denisa Mohenskog koji je, prema potvrdama policije i USKOK-a, podijelio više od pet milijuna kuna zarade od davanja u zakup adventskih kućica koje je išlo preko tvrtke Krajine i Mohenskog.

Novoizgrađena se vila Bandićevog vozača ove sezone našla u ponudi za iznajmljivanje pod imenom Villa Riposo, a dostupna je i preko servisa Booking. Prema njihovim informacija, vila ima privatni bazen te je luksuzno opremljena, a veličina joj je 256 kvadratnih metara.

Foto: Screenshot

“Prekrasna vila Riposo, građena u suvremenom stilu, a ističe se svojim luksuznim interijerom i odličnom pozicijom. Vila je smještena tek 2 km od Novigrada, malog mjesta na sjeverozapadnom dijelu Istre. Ukupna površina vile Riposo iznosi 256 m2, a ukupni smještajni kapacitet vile je za maksimalno 8 osoba. Vila raspolaže s 4 luksuzne i klimatizirane spavaće sobe. Sve spavaće sobe raspolažu s king-size krevetima. Sve sobe imaju i vlastite kompletno opremljene ensuite kupaonice, od kojih jedna ima i prekrasnu kadu za opuštanje”, piše u opisu na Bookingu.

Foto: Screenshot

Vila je u katastru evidentirana kao pašnjak

Prema katastru, formalni je vlasnik vile Prstenko Krajina, otac Bandićevog vozača, no istražitelji smatraju da je riječ o paravanu i da je pravi vlasnik uistinu uhićeni Zdravko Krajina.

Zemljište za vilu kupljeno je još u svibnju 2019. godine, no u katastru je evidentirano kao pašnjak, a vila Mohenskog koja se nalazi prekoputa, uredno je zavedena u katastar te se iznajmljuje pod nazivom Villa Bianca za 17.243 kune na tjedan.

Vila Denisa Mohenskog. Foto: Screenshot

No, to nije sve, Bandićev vozač ima i jedan stan u urbanoj vili od 75 kvadratnih metara u Samoboru, kuću s dvorištem u Svetoj Klari od 468 kvadratnih metara te oranicu od 1528 kvadratnih metara u Otruševcu.

Međutim, o njegovom se ocu malo toga može naći, no poznato je da je na predsjedničkim izborima 2009. godine, donirao Bandiću za kampanju 80.000 kuna, nakon što je ušao u drugi krug.

Ne zna se koliko vila košta, jer nije još ‘zbraja’

Prstenko Krajina rekao je u razgovoru za Index da je vila uistinu njegova te da njegov sin s njom nema veze. Upitali su ga i odakle mu novac za nju.

“Bio sam u Njemačkoj, ja i žena, tamo radio. Onda sam bio obrtnik 20-30 godina, bavio sam se pretovarom, istovarom, imao sam bagere i kamione. Onda sam imao prijevozničku firmu, 16-17 kamiona sam imao”, rekao je Prstenko Krajina dodajući da ne zna koliko vila vrijedi, jer kako kaže, “nije još zbraja”.

Foto: Screenshot

“Moja snaha meni vodi sve papire. Ne Zdravko, ne razumi se on u ništa. Snaha je žena koja zna sve, vodi mi sve papire i financije. Ona meni to vodi, razumiješ”, objašnjava ističući da je informatički nepismen te da uopće nebi otišao u mirovinu da nisu došli “ovi kompjuteri, đavli”.

Osim toga, kaže da je Bandiću donirao novce jer voli “delati”, pa mu je to bilo simpatično te dodaje da nije htio da mu komunist bude predsjednik, aludirajući na Ivu Josipovića koji je tada bio u drugom krugu predsjedničkih izbora s pokojnim gradonačelnikom.

‘Ni vikendicu od mog dida kad je sređiva nije imao novaca’

Upitali su ga tvrdi li da je laž da je njegov sin Zdravko došao do velikog novca zbog ilegalnih poslova s Bandićem.

“Đavla je on dobija nešto. Nije on ni tu firmu vodio na Adventu, to mora da mu je žena isto vodila, ma šta će Zdravko. Kad je kupova stan, proda je stan tamo u Zagrebu i pita me jel bi mu ja dao, da mu dam šta novaca. Ja sam mu uplatio 50.000 eura. Ni vikendicu od mog dida kad je sređiva nije imao novaca”, objašnjava, a za iznajmljivanje vile kaže da ga je nagovorila snaha.

Foto: Screenshot

Podsjećamo da je Bandićev vozač službenim automobilom vozio pokojnog gradonačelnika i na svinjokolju kod Bandićeve sestre u Hercegovini, a u istraga je pokazala da mu je vakumirao i meso.

No, javnosti su u oko posebno upali tajno snimljeni razgovori Bandića i Krajine iz službenog automobila.

‘Nitko nije lud da pjeva protiv sebe’

“Što smo ćapili, ćapnuli smo…”, rekao je Bandić Krajini koju mu je odgovorio – “Dobro, imamo mi još love, imamo mi još 950 hiljada, vi imate…”

Razgovarali su i o potencijalno izgubljenih 160.000 kuna vezanih za posao s advetskim kućicama kod HNK.

“To je dvadeset, dvadeset i dvije tisuće eura, nije to za bacit… To su naše pare”, rekao je Bandić svom vozaču, a kasnije se dotaknuo i toga da nitko neće “propjevati” pred istražiteljima koji su počeli istraživati aferu Advent 2019. godine.

“Nitko od ovih neće pjevati. Nitko nije lud da pjeva protiv sebe”, zaključio je Bandić.


Komentari