(FOTO) Održan skup podrške Tomislavu Merčepu u organizaciji A-HSPa

FOTO: Ivan Klindić

Autohtona – Hrvatska stranka prava organizirala je skup podrške Tomislavu Merčepu kao podršku za Božić.

Na Trgu bana Josipa Jelačića, u 11 sati održan je skup podrške Tomislavu Merčepu. Skup je organizirala Autohtona – Hrvatska stranka prava. Keleminec je poručio kako su došli dati podršku za Božić domoljubu i dragovoljcu Domovinskog rata Tomislavu Merčepu te svim braniteljima koji se nalaze u zatvorima.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

‘Tomislav Merčep sjedi u zatvoru jer je branio Hrvatsku. a mini Haag uz našu vlast abolirao je četnike koji su ubijali i razarali Hrvatsku’, izjavio je Keleminec.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Podsjećamo, Tomislav Merčep završio je u Remetincu 12. svibnja 2016. godine a protiv njega je pokrenut postupak još 2010. godine.


Vrhovni sud povisio je na sedam godina zatvorsku kaznu ratnom pomoćniku ministra unutarnjih poslova Tomislavu Merčepu  u veljači ove godine. Zagrebački Županijski sud u svibnju prošle godine nepravomoćno je osudio Tomislava Merčepa na pet i pol godina zatvora jer kao zapovjednik postrojbe poznate kao ‘merčepovci’ nije spriječio zločine nad srpskim civilima.

Obrazlažući nepravomoćnu presudu sudac Zdravko Majerović tada je rekao da Merčepova odgovornost proizlazi upravo iz činjenice da je bio zapovjednik na terenu te da je, ‘bez obzira na okolnosti agresivnog rata’ imao prilike spriječiti nezakonita uhićenja, ubojstva i mučenja civila s kutinskog, pakračkog i zagrebačkog područja.

Komentari