(FOTO) NOVI PROSVJED: Pojavio se i poznati odvjetnik, sportaši se bore protiv nepravde i popuštanja koje ih je zaobišlo

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Sportski klubovi su i dalje zatvoren, unatoč otvaranju teretana, fitnes centara i kafića, pa je zbog nezadovoljstva ovom odlukom Hrvatski taekwondo savez organizirao u nedjelju ispred MSU-a javno okupljanje kako bi poslali poruku Nacionalnom stožeru civilne zaštite i Vladi RH kako je krajnje vrijeme da mladima dopuste treniranje.

Tvrde da je ovom odlukom klubovima, posebno onima u kojima se, poput taekwondoa, treninzi trebaju održavati u dvoranama nanesena velika šteta. Ispred Muzeja suvremene umjetnosti, kažu organizatori, okupilo se nekoliko stotina trenera, sportaša i roditelja. Na prosvjedu je govorio i odvjetnik te predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo.

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Jedan od organizatora okupljanja je koordinator mlađih uzrasta i trener juniorske taekwondo reprezentacije Branimir Blečić, koji kaže da bi su ovim okupljanjem željeli upozoriti da i dalje ne postoji sport u dvoranama te da strahuju da bi i u idućem paketu mjera mogli biti preskočeni.

“Danas se okupilo samo nekoliko klubova taekwondoa iz Zagreba. Mogli smo skupiti i par tisuća samo zagrebačkih sportaša, a tu su i ostali spotovi”, rekao je Blečić. Klubovi su neprofitne organizacije koje ne mogu ući u minuse pa su se klubovi morali snalaziti kako su mogli da ne ostanu bez prostora, kaže Blečić, napominjući da klubovi i dalje moraju platiti troškove za režije iako nemaju prihode od članarina.

“Cijelo vrijeme se priča o poticajima za zaposlene, a mi smo tek ovaj tjedan dobili poticaje za 12. mjesec. Amaterski sport, onaj s kojim se bave sportaši s kojima se svi dođu slikati kad se vrate s natjecanja, je na koljenima”, kaže, piše Index. Čak i ako se u idućem paketu mjera dopusti treniranje u dvoranama spotove poput taekwondoa i dalje čekaju veliki izazovi.

“Ako i otvore dvorane pitanje je koliko će trebati vremena da se dvorane napune i da se ljudi koji su izgubili ritam opet uključe. Pitanje je i jesu li se možda neki sportaši preorijentirali na neke vanjske sportove koji su sad dopušteni. Tu je još gomila pitanja koja nas muče”, kaže Branimir Blečić. Inače, samo u Zagrebu u različitim taekwondo klubovima trenira otprilike 20 tisuća djece.

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL


Komentari