(FOTO) Novi Bandićev zagrebački vozni park izgledat će poput ovih luksuznih krstarica

Foto: Facebook / Netcarshow

Zagrebački holding i njegovih šest tvrtki nabavit će 266 vozila u vrijednosti 16,6 milijuna kuna plus PDV, piše u četvrtak Večernji list.

Sedam zagrebačkih javnih tvrtki namjerava sklopiti okvirni sporazum za najam vozila, među kojima su i luksuzni osobni automobili poput Audija A6, BMW-a 5 ili Mercedesa E klase.

Foto: Netcarshow

Prema dokumentaciji te javne nabave koja je sad u postupku prethodnog savjetovanja, vozila bi se u najam uzela na rok od 730 dana.

Pri tome od ukupnog iznosa procijenjene vrijednosti te nabave na Zagrebački holding odnosi se 12,9 milijuna kuna, na AGM 110.000 kuna, na GSKG 260.000 kuna, a na Vodoopskrbu i odvodnju 1,2 milijuna kuna. Na vozila Gradske plinare Zagreb (GPZ) odnosi se 1,7 milijuna kuna, na GPZ Opskrba 400.000 kuna, dok Zagrebačka stanogradnja za najam vozila planira izdvojiti 51.000 kuna.

Prema troškovniku, nabavlja se po jedan osobni automobil kao što su Audi A6, Mercedes E klase, BMW 5 ili jednakovrijedno vozilo koje mora biti više srednje klase, imati dizelski motor, automatski mjenjač, snagu od minimalno 160 KW (218 KS), četiri vrata, xenon svjetla, pogon na sve kotače i biti crne boje.

Foto: Netcarshow

Osim toga, zagrebačke tvrtke žele unajmiti i četiri automobila poput Audija A4, Mercedesa C klase, BMW-a 3 ili jednakovrijedno drugo vozilo. Planiraju unajmiti najviše osobnih automobila niže klase poput Opel Corse, Renaulta Clija ili VW Pola i to njih 137.

Foto: Netcarshow
Foto: Netcarshow
Foto: Netcarshow

Nabavlja se i 36 automobila donje srednje klase poput VW-a Golfa, Renault Meganea, Opel Astre, Škoda Octavije, Hyundai Elantre ili Ford Focusa. Predmet nabave i najam 24 automobila srednje klase poput Ford Mondea, Opel Insignije, Peugeota 508. Usto nabavljaju se i tri kombija, 10 vozila na električni pogon, 40 dostavnih vozila te 11 terenaca poput Dacia Dustera ili Suzuki Vitare.

Foto: Netcarshow

U dokumentaciji se navodi da vozila, između ostalog, ne smiju biti starija od sedam mjeseci od početka sukcesivne isporuke, a u cijenu moraju biti uračunani svi troškovi i popusti poput neograničene kilometraže, obveznog i kasko osiguranja i troškovi održavanja.

U Gradu i Holdingu kažu da je prethodni okvirni sporazum za najam osobnih vozila istekao u 2019. te je stoga pokrenut novi otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti za nabavu roba s namjerom sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od dvije godine s tri gospodarska subjekta koji ne obvezuje na sklapanje ugovora. Ugovori na temelju sklopljenog okvirnog sporazuma, tvrde, dodjeljivat će se ponovnom provedbom nadmetanja, donosi Večernji list.

Znate li u čemu se vozi Milan Bandić? Ovo je vozni park koji ima na raspolaganju


Komentari