(FOTO) Nakon što je stara iščupana, netko je na Trgu žrtava fašizma posadio novu magnoliju

FOTO: Maja Sever

Radnici Zrinjevca u petak su u ranim jutarnjim satima iščupali čuvena stabla magnolije na Trgu žrtava fašizma, gdje već više od mjesec dana traju radovi. Došli su, počupali stablo, utrpali ga u kamion i odvezli u nepoznatom pravcu.

FOTO: Maja Sever

Magnolija je godinama bila jedan od najljepših prizora kod Meštrovićeva paviljona. Ljutiti i ogorčeni Zagrepčani zbog toga su u petak navečer na ogradi kojom je ograđeno gradilište ostavili ljute poruke zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću da vrati magnoliju.

FOTO: Maja Sever

Osim što su iskazali negodovanje porukama na ogradi, netko je u nedjelju posadio novu magnoliju i uz nju postavio svijeću za staru, iščupanu. Predivna gesta s vjerojatno kratkim rokom trajanja, nažalost.

FOTO: Maja Sever

Kroz četiri mjeseca trebale bi se urediti pješačke i zelene površine oko Meštrovićeva paviljona, zatim osvijetliti paviljon i fontanu.

Kako je ranije najavio Bandić, uređenje Trga žrtava fašizma prva je od četiri faze uređivanja “pješačkog centra izvrsnosti” – od Draškovićeve do Trga burze i Trga žrtava fašizma te Ulice kneza Višeslava i Krešimirova trga do Branimirove ulice.

Međutim, brojni detalji oko uređenja i troškova zasad nisu poznati niti su građani imali prilike reći što o tome misle.


Komentari