(FOTO) Nakon što je odvjetnica Melanije Trump najavila tužbu, u Zagrebu osvanuo novi plakat Američkog instituta

FOTO: Američki institut / Facebook

Sada umjesto lica Melanije Trump stoji novi plakat.

U javnosti je veliku prašinu podignuo provokativni plakat Američkog instituta na kojem se nalazi fotografija Melanije Trump. Plakatom su, objasnili su tada iz Američkog instituta, htjeli ukazati na važnost znanja svjetskih jezika. No, gospođa Trump ne dijeli oduševljenje pa je vijest odjeknula i “preko bare”, a povratni odgovor je – najava tužbe.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Nataša Pirc Musar, slovenska odvjetnica Melanije Trump najavila je tužbu protiv Američkog instituta. Nakon njezina upozorenja iz Zagreba su nestali plakati s likom prve dame SAD-a i porukom “Zamislite koliko daleko možete dospjeti uz malo engleskog”.

“Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima. Zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da nitko, nitko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca  u marketing svrhe ako nema suglasnost tog pojedinca“, kazala je za RTL Pirc-Musar.

Međutim, nakon što je odvjetnica najavila tužbu, osvanuo je novi plakat, također prilično originalan.


Sada umjesto lica Melanije Trump stoji novi plakat na kojem piše: “Invest in your English and billboards. People love billboards”, u prijevodu: “Uložite u svoj engleski i oglasne table. Ljudi vole oglasne table”.

U opisu fotografije na njihovoj Facebook stranici piše “Drugi pokušaj” pa su iz Američkog instituta ovu situaciju odlučili prihvatiti s dozom humora.

>>> Melania Trump zaprijetila tužbom zbog provokativnih plakata u Zagrebu?

Komentari

loading...