(FOTO) Na Cvjetnom pogrešno preveli obavijest na engleskom pa sve povukli, nama je i dalje smiješno

Foto: Ilustracija/Robert Anic/PIXSELL

Da je pušenje strogo zabranjeno u studentskim sobama, ali i drugim prostorijama Studentskog naselja “Cvjetno naselje” stoji na obavijesti koju su iz Uprave doma polijepili po zajedničkim prostorijama.

Dalje, istaknuto je i kako se zabranjuje gašenje filtera, odnosno “čikova” na zidovima, klupama te definitivno na fasadama, zbog mogućeg uzrokovanja požara. Zaključuju kako takvo ponašanje povlači disciplinarnu, ali i materijalnu odgovornost.

Ipak, studentima je u oko zapelo nekoliko pogrešaka prilikom prevođenja pa su obavijesti postale i predmeti sprdnje. Filteri, odnosno opušci cigarete, poznatiji i kao čikovi, nazvani su “chicks”. Tako je i kolumnist Večernjaka Mate Mijić pokušao prevesti obavijest. ”Ne gasite piliće/zgodne ženske”, našalio se Mijić na svom Facebooku i izazvao salvu reakcija.

Nakon svega su iz Uprave obavijesti i povukli.

“S obzirom da smo uočili kako se u čajnim kuhinjama studentskih paviljona puši i da se opušci gase po stolovima, zidovima i fasadi paviljona, od strane uprave studentskog doma napisana je obavijest studentima u kojoj ih obavještavamo da je u prostorijama studentskog doma strogo zabranjeno pušenje, jer predstavlja opasnost i posljedično može dovesti do požara te takvi postupci povlače odgovornost stanara prema Pravilniku o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu”, rekli su za Zagreb.info iz SN “Cvjetno naselje” pa se osvrnuli na pogreške: “Nažalost, došlo je do nestručnog prijevoda na engleski jezik. Ispričavamo se svim studentima zbog nastalih neugodnosti i zbunjujućih informacija. Sve sporne obavijesti su uklonjene”, zaključili su. Nadamo se da će studenti prihvatiti ispriku za grešku koja je nama i dalje smiješna.

Inače, upravo u ovom naselju u veljači 2017. godine, u 4. paviljonu buknuo je požar u čajnoj kuhinji koji je progutao nekoliko studentskih soba. Dvoje studenata nagutalo se dima, a čitav slučaj pretvorio se u tragediju jer je vatrogasno vozilo pregazilo stariju ženu (77) koja je unatoč liječničkoj pomoći, od zadobivenih ozljeda preminula.

Podsjetimo, kao jedan od uzroka požara spominjao se i opušak cigarete, no policija nikada nije detaljno otkrila o čemu se radi. Naveli su samo kako je vatra planula “zbog djelovanja otvorenog plamena iz zasad neutvrđenog izvora na ravnom krovištu spojnog objekta, koji spaja treći i četvrti paviljon studentskog doma”.