(FOTO) ‘Mi smo svi tvoji roditelji. Voli te tvoja majka – cijela Hrvatska’ Potreseni Zagrepčani pale svijeće ispred Klaićeve

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Vijest da je teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške izgubila bitku za život, rastužila je cijelu Hrvatsku.

Podsjetimo, djevojčica se od srijede u Klaićevoj bolnici nalazila u kritičnom stanju, a u nedjelju 4. travnja pretrage su potvrdile da su ozljede, koje joj je nanijela majka, bile preteške da preživi zbog čega je nastupila moždana smrt.

‘S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru”, priopćili su iz Klaićeve bolnice.

Ispred zagrebačke bolnice, građani su se spontano okupili te na ogradu stavljali krunice,  plišane igračke i molili za njen oporavak. Nakon što je vijest o smrti malene objavljena, potreseni Zagrepčani su zapalili i lampione.

Na ogradi se istaknula i jedna emotivna poruka.

”Malena, ti si naša princeza, naša djevojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima ovoga Uskrsa, u našim si molitvama. Ozdravi, voli te tvoja majka – cijela Hrvatska”, piše u poruci.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Komentari