(FOTO) LUKSUZ U BUŽANOVOJ: Evo koliko košta! Šef HGK je našao mjesto za sebe u popularnoj zagrebačkoj novogradnji

Foto: HGK Screenshot

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, koji unazad dvije godine ima mjesečna primanja od oko 60 tisuća kuna, vlasnik je kuće u Vinkovcima, gdje je i danas prijavljen, a od prosinca 2019. godine vlasnik je stana u Zagrebu od 84 kvadrata koji se nalazi u elitnoj zgradi Blok-Bužanova. Stan je kupio bez kredita, piše Index, a vrijednost mu je oko 280 tisuća eura. U toj zgradi je stan kupio i Uskokov optuženik, bivši šef Janafa, Dragan Kovačević.

Burilović je u prosincu 2019. godine kupio 84 kvadrata stana u elitnoj novogradnji na uglu ulice Ognjana Štrige i Hermana Bužana te se vrijednost stana procjenjuje na iznos u rasponu od 270 do 300 tisuća eura. Stan nema teret kredita, što znači da se Burilović nije zadužio kod banke da bi kupio taj stan.

Blok-Bužanova projekt je tvrtke VMD Model, a autor je arhitektonski studio 3LHD. Radi se o projektu visokog standarda stanovanja koji, osim prostranih stanova i velikih prozorskih otvora, ima dodatna rješenja, kao što su “smart home” sustav, uređaji koji bez otvaranja prozora osiguravaju svjež zrak filtriran od alergena. Tu je i središnji sustav usisavanja, kao i podzemni spremnici za smeće, dok se kišnica koristi za navodnjavanje zelene površine oko zgrade. Stanovi su vrlo brzo rasprodani, a cijena je bila od 3 do 3 i pol tisuće eura po kvadratu.

Screenshot
Screenshot
Screenshot

“Kao čovjek koji se 30 godina bavi poduzetništvom i još od devedesete ima svoju tvrtku, naravno da imam i neke druge prihode koje sam u ovih 30 godina stvarao i da, s obzirom na ove okolnosti, gdje ljudi teško žive, to možda za nekoga izgleda jako puno, potpuno mogu razumjeti”, rekao je Burilović u emisiji HTV-a Otvoreno, komentirajući činjenicu da prima 23.000 kuna plaće u HGK, a uz to ima primanja u nadzornim odborima.


“Ja imam još primanja u nekim institucijama i preko svog privatnog biznisa, ali mislim da nije vrijeme da o tome govorim niti je umjesno da govorim o svojim privatnim poduzetničkim aktivnostima”, zaključio je.

Komentari